Alimente anti constipatie. Uite ce sa mananci ca sa nu te constipi

Tu ai probleme de constipatie?

Tinand cont ca am trecut si peste Paste acum incerc sa ma reobisnuiesc cu mancarea mai light si automat sa scap de constipatie.

Sunt foarte bucuros ca am scapat din frigider de salata de boef, drob, sarmale si fripturi. Din acest motiv zilele astea am avut probleme si cu constipatia, motiv pentru care am sa incerc sa combat cumva aceasta problema.


Este clar ca problemele de constipatie apar in urma unui stil de masa necalculat si prost. O data cu constipatia apar si durerile abdominale si senzatiile de balonare.

Astazi am sa va prezint o lista de aliment le ce ajuta la combaterea sentimentului de constipatie.

1. Chefir

Chefirul baut de dimineata nu are cum sa va faca decat bine. Continutul mare de probiotice naturale pe care il are chefirul il face un inamic puternic al senzatiilor de constipatie. Ori de cate ori ai ocazia consuma chefir de dimineata, te va ajutq mult in lupta impotriva constipatiei.

2. Zmeura

Consuma zmeura dimineata pentru ca are un continut puternic de fibre. Fibrele din zmeura ajuta mult in reglarea digestiei stomacului.

3. Migdalele sunt ideale pentru persoanele care doresc sa scape de senzatia de constipare. Faptul ca in migdale se gasesc multe fibre ajuta foarte mult la favorizarea eliminarii scaunului. De asemenea migdalele mancate constant regleaza semnificativ tranzitul intestinal.

Citeste si: Beneficii bors

4. Prunele te ajuta sa iesi afara ori de cate ori ai probleme cu constipatia.

Probleme constipatie

Probleme constipatie

5. Perele consumate dimineata pe stomacul gol inlatura senzatia neplacuta dr stomac plin.

6. Dar cafeaua?

Stiai ca o ceasca de cafea dimineata are efect diuretic in foarte multe cazuri?

7. Un alt aliment esential in combaterea constipatiei este apa. Persoanele ce nu consuma minim 2 litri dr apa pe zi risca sa sufere de constipatie. Faptul ca reusim sa consumam o cantitate insemnata dr lichid in fiecare zi nu facem altcrva decat sa usuram munca aparatului digestiv.

Tu cum combati senzatia neplacuta de constipatie?

(Visited 90 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *