Am gresit codul PIN de 3 ori. Cum aflu codul PUK?

In cazul in care ai introdus gresit codul PIN de 3 ori iar acum trebuie sa introduci codul PUK pentru deblocarea cartelei si nu il mai sti afla ca exista solutii se scapare. In functie de operatorul de telefonie mobila la care sunteti abonat variantele de a afla codul PUK difera intre ele.


Rasunsul la intrebarea “Unde gasesc codul PUK?” este simplu, de la operatorul de telefonie mobila. Atunci cand ti-ai facut abonament ai primit de la operatorul de telefonie mobila un card din plastic cu codul PUK inscriptionat pe el. Asta inseamna ca daca ai pierdut codul PUK tot de la operatorul de telefonie mobila ai sa il primesti.

Codul PUK este recomandat sa il introduceti numai atunci cand atiti sigur ca acela este corect. Codul PUK poate fi introdus doar o singura data si atunci corect. In cazul in care ai introdua gresit codul PUK cartela se va bloca definitiv si va fi necesar sa mergi la un magazin al operatorului de telefonie mobila pentru a o putea inlocui.

Codul PUK este prescurtarea de la personal unblocking key. Mai departe vom vedea cum se poate afla codul PUK in functie de operatorul de telefonie mobila la care esti abonat.

Cum aflu codul PUK pentru o cartela la Vodafone

Codul PUK la Vodafone se poate afla rapid chiar de pe site. Mergi silogheaza-te in contul MyVodafone, acceseaza “Contul meu” dupa care sectiunea numita “Administrare”. De aici nu mai este decat in pas pana la aflarea codului PUK pentru sum-ul Vodafone.

O alta varianta pentru aflarea codului PUK la Vodafone ar fi sa apelezi de pe alta cartela Vodafone numarul *100#. Acolo va trebui sa alegi sectiunea “Meniu de urgenta”, codul PUK. Acolo iti va fi solicitata parola abonamentului tau. Aceasta este in cele mai multe cazuri un numar format din ultimele 4 cifre ale CNP-ului tau.

Mai exista totusi o varianta de a afla codul PUK pentru un sim de la Vodafone. Suna la *222 unde va trebui sa akegi optiunea ” Afla codul PUK”. In cazul in care intri in legatura directa cu un consultant Vodafone va trebui sa ii soliciti codul PUK dupa ce ii oferi informatiile suplimemtare de care are nevoie.

Mai exista o solutie in cazul in care nu ai langa tine un telefon cu cartela Vodafone. Apeleaza cu incredere la numarul de telefon 0372022222. Daca totusi ai introdus si codul PUK gresit nu ai altceva de facut decat sa mergi la un magazin Vodafone pentru rezolvarea problemei. Tine cont ca va trebui sa ai la tine buletinul pentru a demonstra faptul ca esti proprietarul cartelei respective.

Cum aflu codul PUK pentru o cartela la Digi

Codul PUK la Digi se poate afla doar apeland

Cum afli codul PUK la Digi 031 400 7777 sau *777 (din reteaua Digi Mobil, evident folosind alt telefon abonat la Digi Mobil).

 

Cum aflu codul PUK pentru o cartela la Orange

Cea mai simpla varianta de a afla codul PUK pentru o cartela Orange este prin intermediul internetului, online.

Pentru a afla codul PUK pentru un sim la Orange intra in “Contul meu” dupa care acceseaza meniul “Servicii”. Apasa apoi pe meniul “Deblocare cartele SIM”.

Daca nu ai acces la internet pentru aflarea codului PUK poti apela la numarul *100#, dupa care formeaza combinatia de taste 444 pentru clienții PrePay sau 411 pentru abonatii Orange.

Cum aflu codul PUK pentru o cartela la Telekom

In cazul in care ai o cartela la Telekom si vrei sa afli codul PUK poti apela numarul de telefon “1234” dupa care va trebui sa apesi urmatoarele taste:

1 – pentru limba romana
3 – pentru roaming, cod PUK si blocare SIM
3 – pentru cod PUK

Codul PUK se poate recupera si online daca intrati pe “MyAccount”, apoi “Contul meu” si fereastra “Cod PUK”.

In alta ordine de idei se poate apela *100# dupa care se vor urma instructiunile de pe ecran.

 

(Visited 15,039 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Olga

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *