Antigel de completat pentru iarna, sfaturi utile pentru soferi

Cati dintre voi verifica regulat nivelul de antigel?


Cati dintre voi stiu ce e acela antigel?

Scriu acest articol despre antigel pentru ca m-am lovit de aceasta problema. Pierd lichid de racire pe la un cot de la motor.

Din pacate antigelul este de cele mai multe ori trecut cu vederea. Multi soferi verifica benzina / motorina si apoi pornesc la drum. In unele cazuri nici macar acest aspect nu mai e verificat.

Astazi am sa va vorbesc de antigel. Am sa incerc sa ating cat mai multe aspecte.

Antigelul este un lichid care ajuta la racirea motorului de la masina. De regula lichidul de racire nu trebuie completat decat daca sunt pierderi. Pierderile acestui lichid de racire pot proveni de la:

– un furtun spart

– vasul de expansiune fisurat

– buson deteriorat

Poate te intereseaza si un GPS FARA INTERNET!

Cand se verifica antigelul la masina?

Nivelul se verifica doar cu motorul rece. Cand este cald motorul, lichidul de racirese afla sub presiune. Din acest motiv nici nivelul nu este afisat corect.

In cazul in care nu aveti rabdare si vreti sa completati cu motorul cald tineti cont de presiune. Deschideti busonul vasului incet. Asteptati sa iasa tot aerul din sistemul de racire.

Acesta este de mai multe tipuri. Tipul pe care trebuie sa il completezi il afli din manualul masinii. De regula exista rosu si albastru. Antigelul rosu este G12. Antigelul albastru este G11.

Antigel pentru iarna

Antigel pentru iarna

Nu completa antigel dupa ureche!!!

Pagubele in cazul completarii gresite pot fi foarte mari. Pagube pot fi si in cazul in care motorul se supra incinge.

Deci, in cazul in care observati antigel la minim si nu aveti de unde cumpara puteti pune si apa. Acesta este doar o situatie de forta majora.

Indicat este ca inainte de venirea iernii sa mergeti la service. Acolo, un mecanic va face completarea cu antigel. Ideal dupa completare este de a verifica consistenta antigelului. Din fericire iernile noastre nu sunt atat de dure ca in alte tari.

In concluzie:

Tu cand ai verificat ultima data nivelul antigelului?

(Visited 219 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *