Cum testezi incarcatorul telefonului cu o aplicatie simpla?

Astazi am dat intamplator de o aplicatie care iti masoara in timp real amperjul incarcatorului tau. Nu este mare chestie insa astazi am inteles de ce exista incarcatoare de 10 lei si incarcatoare de 50 de lei.


Deci, aplicatia cu care verifici cat de bun este incarcatorul telefonului tau se numeste AMPERE si poate fi descarcata si intalata gratis din GOOGLE PLAY.

Asa am facut si eu, am instalat-o pe un Allview X2 Soul Style si am testat cateva incarcatoare.

Aplicatia AMPERE are un mod foarte simplu de functionare. Dupa ce ai instalat-o tot ce ai de facut este sa conectezi incarcatorul la telefon si sa pornesti aplicatia. Imediat ce ai pornit aplicatia AMPERE aceasta incepe sa masoare puterea cu care incarcatorul isi face treaba.

Citeste si: Avantaje si dezavantaje intre Android si IOS

Cum iti dai seama daca incarcatorul este sau nu bun cu aplicatia AMPERE

Eu am facut un test foarte simplu. Stiam ca am in casa un incarcator cumparat din targ pe care dadusem 10 sau 15 lei si de asemenea inca un incarcator pe care l-am primit o data cu telefonul acum o saptamana. Am testat pe rand cele 2 incarcatoare si surpriza:

– incarcatorul cumparat din targ incarca telefonul la maxim 200 mA;
– incarcatorul primit in cutie o data cu telefonul incarca la 700 mA – 750mA;

Ce concluzie am tras din aceasta testare a incarcatoarelor:

Incarcatorul cumparat din targ imi incarca telefonul intr-un timp mult mai lung decat o face incarcatorul telefonului primit in cutie. De asemenea pe incarcatorul original al telefonului erau specificatii clare cu privire la amperajul incarcatorului, mai exact 750mA in tmp ce pe cel din targ nu aveam nici o specificatie.

Citeste si: Am gresit codul PIN de 3 ori. Cum aflu codul PUK?

Cum verific daca incarcatorul de la telefon este bun cu aplicatia AMPERE

Cum verific daca incarcatorul de la telefon este bun cu aplicatia AMPERE

O alta concluzie pe care am tras-o folosind aplicatia AMPERE a fost faptul ca incarcatorul ieftin cumparat din targ avea o fluctuatie foarte mare atunci cand imi incarca telefonul. Nu stiu inca daca este bine sau nu pentru bateria telefonului meu insa cred ca si acest lucru este de luat in calcul.

Cum verific daca incarcatorul de la telefon este bun

Cum verific daca incarcatorul de la telefon este bun

De asemenea am mai facut o incercare conectand telefonul la un cablu USB iar cablul era conectat la laptop. Amperajul de incarcare era foarte mic, 150mA maxim si fara fluctuatii prea mari. Din acest motiv telefoanele se incarca foarte greu la calculator.

(Visited 2,392 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *