Avantaje si dezavantaje pentru o casa din containere maritime

Ma gandesc din ce in ce mai in serios la varianta de a-mi cumpara un teren langa Bucuresti pe care sa-mi construiesc o casa mica unde sa merg la sfarsit de weekend sau in vacanta.


Cum banii nu ma dau afara din casa si nici nu as vrea sa cheltuiesc sume exorbitante pe palate langa Bucuresti am cautat fel de fel de variante prin care pot sa imi fac aceasta placere cu bani putini. Mi-a atras atentia varianta unei case construita din containere maritime.

Ce este un container maritim si ce dimensiuni are?

Un container maritim este mai pe scurt o cutie din metal din care cubusurinta se pot construi case foarte rezistente cutremurelor.

Containerele maritime au dimensiuni standard, de aproximativ 6 metri lungime cu 3 metri latime. Inaltimea este undeva la 2,5 metri, deci foarte ok pentru constructia camerelor.

Pe piata exista tot felul de oferte de containere maritime, care mai de care mai pompoase, exista containere care deja sunt prelucrate, au ferestre, usi dar si containere brute gata sa fie modelate.

Ideea este urmatoarea: merita sau nu merita constructia unei case din containere maritime?

Care sunt avantajele unei case facute din containere maritime?

– in cazul unui cutremur o casa construita din containere maritime va fi mult mai rezistenta decat una din beton sau lemn.

– costurile constructiei unei case din containere maritime este net inferior fata de costurile pentru constructia unei case conventionale;

– casa se poate construi asemenea unui joc lego;

IMG_20160816_095432-800x449

– constructia unei case din containere maritime este mult mai rapida decat cea a unei case normale din beton si caramida;

IMG_20160816_094019-300x168

– nu este necesara pregatirea unui proiect;

– in unele cazuri nu este nevoie de aprobarea constructiei si a unui plan de constructie pentru ca se considera constructii pentru o perioada scurta de timp.

– durabilitate. O casa facuta din containere maritime este mult mai rezistenta in timp.

Care sunt dezavantajele unei case din containere maritime?

– tinand cont ca un container maritim este facut din tabla aceasta necesita un tratament special inainte de utilizare pentru a nu se degrada in timp (rugina, condens).

– esti limitat in ceea ce priveste inaltimea si suprafata camerelor;

– containerele maritime nu se pot utiliza in zone in care umiditatea este ridicata.

Tu ce parere ai despre casele din containere maritime?

(Visited 2,155 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Posta Maria

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *