Avantajele si dezavantajele becurilor cu led

Observ in ultima perioada ca lumea prefera sa foloseasca din ce in ce mai des becuri cu led in defavoarea becurilor normale. Eu recunosc ca nu am in casa becuri cu led insa ma bate gandul din ce in ce mai des sa trec si eu in randul lumii.


Inainte de a face acest pas am vrut sa aflu care sunt avantajele si dezavantajele becurilor cu led pentru ca nu vreau sa irosesc banii aiurea. Chiar daca becurile cu led sunt mult mai scumpe decat cele normale, cu filament, cred ca in timp banii sunt amortizati.

Haideti sa vedem de ce as renunta la becurile cu filament in favoarea becurilor cu led:

1. Consumul becurilor cu led este mult mai mic decat consumul becurilor incandescente. Diferenta dintre cele doua tipuri de becuri este de 10 ori mai mica.

2. Continutul becurilor cu led nu include substante toxice precum mercurul sau plumbul.

3. O instalatie la care sunt folosite becuri cu led va fi intotdeauna mai mica decat una destinata becurilor fluorescente sau incandescente. Automat si cheltuielile si consumul vor scadea simtitor.

4. Calitatea luminii emise de becurile cu led este clar superioara fata de lumina becurilor incandescente.

5. Un bec cu led are durata de functionare mult mai mare decat durata de dunctionare a unui bec cu filament. Diferentele sunt mai mult decat astronomice, un bec cu led avand durata de viata de aproximativ 45.000 de ore pe cand un bec cu filament avand durata de viata de maxim 2000 de ore.

6. Becurile cu led sunt mult mai fiabile decat becurile cu filament deoarece rezista mult mai bine la socuri sau transport.

7. In cazul becurilor cu led utilizate afara nu mai exista riscul de a atrage insecte pentru ca acestea nu se incalzesc.

Personal cred ca am sa trec si eu pe becuri cu led. Chiar daca initial am sa simt efortul financiar sunt sigur ca in timp investitia va fi recuperata si automat voi face economie.

Imi recomanda si mie cineva un magazin care comercializeaza becuri cu led de calitate superioara la un pret foarte bun?

Tu ce parere ai despre becurile cu led?

(Visited 397 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *