Beneficii coacaze. De ce este bine sa mananci coacaze

Zilele acestea am facut o cura de coacaze negre si pot spune ca ma simt mai bine. Senzatia de bine nu vine neaparat de la faptul ca boabele coacazele sunt antioxidanti puternici si si-au facut efectul imediat. Doar ideea Ca am bagat in mine mancat ceva sanatos ma face sa ma simt ceva mai puternic.


Una peste alta un lucru este clar: mananca coacaze ori de cate ori ai ocazia pentru ca este cel mai puternic antioxidant dintre toate fructele de pe pamant.

Cate tipuri de coacaze exista?

Pe piata exista 3 tipuri de coacaze:

– coacaze negre

– coacaze albe

– coacaze rosii

Coacazele negre au concentratia cea mai mare de antioxidanti. Este adevarat ca nici celelalte tipuri nu sunt de evitat insa daca aveti de ales mergeti pe variqnta celor negre.

Bun, care sunt principalele beneficii ale consumului de coacaze?

1. Nutrientii care se afla in samburii de coacaze au puterea de a-ti ajuta functionalitatea neuronilor. Din acest motiv se spune ca boabele de coacaze te ajuta sa ai o memorie mai buna.

Citeste si: Beneficii dus cu apa rece

2. Boabele de coacaze sunt ideale pentru cei ce tin la silueta lor. Din cauza ca au un continut extrem de mic de calorii coacazele negre pot fi consumate ca si gustare.

3. Pentru cei ce sufera de diaree coacazele sunt ideale cunoscut fiind faptul ca ajuta la eficientizareq tranzitului.

4. Datorita puterii antiinflamatorie mari coacazele pot fi recomandate persoanelor ce sufera de afectiuni respiratorii, chiar si alergii.

5. Coacazele consumate dupa masa au puterea de a grabi procesul de digestie motiv pentru care sunt recomandate.

6. Consuma voacaze negre pentru intarirea sistemului imunitar.

7. Coacazele negre au de asemenea proprietati de revitalizare a organismului. Vonsumand coacaze in momente in care oboseala a pus stapanire pe noi nu facem altceva decat sa ajutam organismul sa se revitalizeze.

Tu ce parere ai despre consumul de coacaze?

Am vazut ca la Mega Image o caserola mica de coacaze negre este putin peate 10 lei. Mi se pare scump! Oare sunt greu de plantat si intretinut aceste plante?

(Visited 134 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *