Beneficii dude. De ce e bine sa mananci dude?

Tu stii ce beneficii are consumul de dude?


Am la bloc un dud care in fiecare an face o gramada de mizerie si miros urat in jurul sau. Dudele se coc, cad din pom si incep sa fermenteze pe asfalt sau in gradina. Mirosul pe care il emana este foarte deranjant. Bucuria mea mare este ca nu am geamurile langa acest pom ca altfel cred ca ii puneam motorina la radacina.

Si totusi, au si dudele rolul lor. Azi m-am interesat pe internet despre beneficiile dudelor si am cam ramas putin surprins. Se pare ca am langa bloc un izvor de antioxidanti carora le dam atentie doar cand ne imbolnavim.

Uite mai jos o serie de beneficii ale consumului de dude:

1. Consumul de dude previne raceala

2. Dudele coapte consumate frecvent au puterea de a tine nivelul colesterolului rau la un nivel scazut.

Citeste si: Beneficii usturoi

3. Un pumn de dude coapte sunt o sursa buna de antioxidanti. De asemenea dudele aunt ideale pentru persoanele ce vor sa isi mentina un organism sanatos.

4. Dudele coapte pot preveni si aparitia cancerului si a diabetului.

5. Sucul de dude este un foarte bun antiinflamator.

Beneficii dude

Beneficii dude

6. Pentru persoanele ce au probleme cu digestia dudele sunt ideale. In cazul in care suferiti de constipatie, un pumn de dudr coapte consumat pe stomacul gol urmat de o cana de apa va asigura un scaun rapid. De asemenea este bine de stiut ca o alimentatie bazata pe dude este un protector hepatic foarte bun.

7. Utilizarea dudelor pentru tratamentul scalpului.

Maseaza-ti scalpul cu ceai de dude verzi si ai sa observi in timp ca se va indesi parul. De asemenea dudele au puterea de a combate aparitia firelor de par alb.

8. Dudele sunt o sursa buna de magneziu si fier.

Dudele pot fi consumate cel mai bine proaspete. Din cauza ca au un procent foarte mare de apa in ele acestea fermenteaza foarte repede. De asemenea dudele nu pot fi nici conservate in congelator pentru ca se vor inmuia foarte repede.

Tu ce beneficii cunosti legate de consumul de dude?

(Visited 131 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *