Cafea la ibric, la filtru sau la espressor?

Zilele trecute citeam un articol in care se dezbatea modul de preparare al cafelei. Astfel, tinand cont de preferinte, cafeaua poate fi preparata la ibric, la filtru sau la expressor. Recunosc ca nu sunt un mare fan al cafelei motiv pentru care o consum ocazional si de cele mai multe ori facuta la espressor.


Din cate am inteles cafeaua facuta la ibric ar fi cea mai nociva in cazul in care este consumata in cantitati mari. Explicatia ar fi destul de simpla: boabele de cafea contin cafestol si kahweol. Preparand cafea la ibric aceste doua substante sunt asimilate de organism si astfel nivelul colesterolului rau creste.

O varianta mult mai buna pentru a elimina cele doua substante din cafea ar fi prepararea la filtru sau la expressor. Legat de filtru pot sa va spun ca nu prea sunt un mare fan al sau pentru ca am impresia ca se risipeste multa cafea atunci cand o preparam si mai mult, nici taria cafelei nu prea ma satisface.

Dar un espressor de cafea?

Raspunsul meu este 100% DA. Am de ceva vreme un expressor Krups care pot spune ca isi face toti banii. Stie sa prepare spuma de lapte, cafea lunga, cafea scurta si espresso. Cel mai mult imi place faptul ca atunci cand vreau sa savurez o cafea boabele sunt macinate pe loc iar in casa mirosul se raspandeste instant. Nu mai vorbesc de gust. Se simte perfect faptul ca boabele de cafea sunt macinate pe loc.

Bun, avem espressor dar cafea de unde cumparam? Si daca avem de unde cumpara cafea ce brand folosim?

Cautand pe net am observat ca gamele de cafea se regasesc mai peste tot iar preturile sunt destul de echilibrate. Fara sa mai stau prea mult pe ganduri am hotarat sa incerc o cafea Lavazza, un brand destul de cunoscut la noi si de ce nu, foarte apreciat.

Vorbeam mai sus de cei care vand cafea. Sunt multi, enorm de multi insa ceva trebuie sa faca o diferenta. Poate modul de intampinare al clientului? Metoda prin care servesti clientul? Modul in care interactionezi cu el?

Ei bine, eu am ales sa comand cafea de la Cafelim.ro. Este prima oara cand am interactionat cu ei si recunosc ca m-au surprins intr-un mod placut. Site-ul este destul de intuitiv si foarte simplu. Plasarea comenzii a durat extrem de putin. Dupa ce am comandat cafeaua am fost contactat imediat pentru a confirma comanda. A doua zi deja savuram aroma cafelei Lavazza care recunosc ca atunci cand o prepari pe loc din cafea boabe este fenomenala.

Tu ce fel de cafea folosesti si de unde o cumperi?

(Visited 66 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *