TO, CC si BCC. Cum trimiti corect un email

Nu este zi sa nu ne verificam macar o data daca am primit sau nu vreun e-mail important. Daca pana acum cativa ani cei care foloseau o adresa de e-mail ni se pareau niste ciudati iata ca acum nu poti lasa o zi fara sa nu-ti verifici mailul.


Dar ce faci cand ai de trimis un e-mail? Tu sti cum se trimite corect un e-mail catre o persoana sau un grup de persoane?

Cand vrei sa trimiti un e-mail catre o persoana trebuie sa folosesti campul din header-ul paginii sau programului numit “TO sau CATRE”. Introducand adresa de e-mail in acel camp e-mailul tau va fi trimis doar la persoana respectiva.

Cand vrei sa trimiti un e-mail catre mai multe persoane va trebui sa folosesti campurile “CC” sau “BCC”.

Care este diferenta intre “CC” si “BCC” atunci cand vrei sa trimiti un e-mail?

Daca vrei sa trimiti un e-mail catre un grup de mai multe persoane si nu te deranjeaza faptul ca destinatarii vor putea vedea cui ai mai trimis e-mailul respectiv atunci poti folosi cu incredere campul “CC”. Prescurtarea de “CC” vine de la “Carbon Copy”, expresie care in limba romana se poate traduce “indigo”. Tot ce ai de facut este sa inserezi fiecare adresa de e-mail in campul “CC”, dupa fiecare tastand punct si virgula “;”.

Daca vrei sa trimiti un e-mail catre un grup de mai multe persoane insa nu doresti ca destinatarii sa vada cui ai mai trimis e-mailul respectiv va trebui sa folosesti campul “BCC”. Prescurtarea de “BCC” vine de la “Blind Carbon Copy” care in limba romana se traduce in “Indigo orb”. La fel ca la campul “CC” adresele de e-mail ale destinatarilor se vor scrie urmate fiecare de punct si virgula “;”.

 

(Visited 6,989 times, 3 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *