Ce este Revolut si de ce este util in calatorii?

Ce este Revolut? Card revolut

Am observat in ultima perioada ca din ce in ce mai multe persoane incep sa foloseasca un card Revolut. Initial, recunosc ca nu prea m-a interesat aceasta discutie insa incet, incet am inceput sa ma interesez de beneficiile cardului si am hotarat sa încerc.

Revolut este o aplicatie care, mai pe direct spus, iti da oportunitatea sa economisesti comisioanele practicate de banca atunci cand vrei sa faci un schimb valutar. Un aspect si mai interesant este acela ca poti face schimburi valutare pentru peste 150 de monede din intreaga lume.

In momentul de fata exista 3 tipuri de card Revolut:

 1. Cont Revolut Standard – GRATIS
 2. Cont Revolut Premium – SERVICII SUPLIMENTARE – cost: 29.99 lei/luna;
 3. Cont Revolut Metal – SERVICII EXTINSE – cost: 54.99 lei/luna;

Cum primesti un card Revolut si cum se foloseste?

Primul pas este sa intri in magazinul de aplicatii al telefonului, sa descarci si sa instalezi aplicatia „Revolut – Better than your bank”. Imediat dupa ce aplicatia a fost instalata va trebui sa te inregistrezi cu numarul de telefon. Dupa inregistrare, cei de la Revolut iti vor deschide un cont in lei. De retinut este faptul ca iti poti deschide mult mai multe conturi in diferite valute folosite in intreg mapamondul.

Odata creat contul poti face o solicitare pentru primirea cardului Revolut. Pentru a putea solicita cardul respectiv va trebui sa iti verifici identitatea (extrem de simplu: incarci in contul Revolut o imagine a cartii de identitate si de asemenea va trebui sa le trimiti si o poza cu chipul tau – SELFIE). O sa primesti relativ repede (in maxim 20 de minute) confirmarea ca ai contul in totalitate verificat. Dupa ce alimentazi contul cu suma de 50 de lei vei avea posibilitatea sa comanzi cardul pe care il vei primi in cutia postala in maxim 2 saptamani de la data confirmarii trimiterii catre tine.

Dupa primirea cardului Revolut il poti utiliza astfel:

 • optiune de plata cu cardul contactless;
 • retragere cash de la bancomat;
 • aflarea codului pin al cardului;
 • in cazul in care ai pirdut cardul Revolut, din aplicatie il poti inchide;

Ce alte facilitati mai ofera aplicatia Revolut?

Dupa ce ai instalat aplicatia in telefon cu un simplu click poti identifica rapid persoanele din agenda telefonului ce folosesc deja acest serviciu. Spre surprinderea mea dupa instalare aveam aproximativ 30% din agenda utilizatori de Revolut.

In vacantele in afara tarii poti folosi Revolut pentru tranzactiile in valuta fara sa ai costuri suplimentare semnificative atunci cand se face paritatea. Inainte de a face o plata sau de a iesi din tara iti faci rapid un cont cu valuta de care ai nevoie si apoi transferi din contul de lei suma necesara. Credeti-ma, este foarte simplu! Am experimentat Revolut-ul atat in Bulgaria, Grecia cat si in Ungaria. A fost de vis!

Mai mult, Revolut-ul poate fi folosit zilnic pentru plati curente. Un alt aspect foarte misto e faptul ca puteti merge la cumparaturi sau la o terasa mai multi utilizatori, unul face plata si apoi spliteaza nota de plata/bonul. In acest mod scapati de acele momente enervante cand trebuie sa datorezi unui prieten 2.5 lei, de exemplu.

Un ultim avantaj, dar nu cel din urma este acela ca daca esti din intamplare intr-un loc si din pacate nu ai bani la tine (se mai intampla) poti solicita unui prieten in cateva secunde o suma de bani pe Revolut. Tranzactia are loc instant si situatia este rezolvata.

Sa recapitulam pasii pentru obtinerea unui card Revolut:

 1. Cauti in Google Play sau in App Store aplicatia „Revolut – Better than your bank
 2. Instalezi aplicatia
 3. Introduci numarul de telefon pentru crearea contului
 4. Deschizi rapid un cont curent in Revolut
 5. Verifici identitatea
 6. Alimentezi cardul cu minim 50 RON
 7. Soliciti un Card Revolut la adresa dorita
 8. Dupa 2 saptamani, GATA, ai cardul!

Si ca sa fie si mai simplu, va las cu un filmulet de prezentare a ceea ce inseamna Revolut intr-un minut si 21 de secunde.

Ce este Revolut?

Tu ce parere ai despre card-ul Revolut? Astept pareri despre card Revolut in comentarii.

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *