Ce este si cum se prepara bautura Sake

Din cate am inteles Sake este o bautura japoneza facuta din orez. Pentru cei ce vor sa experimenteze aceasta bautura mentionez faptul ca Sake se poate face foarte usor in casa cu ingrediente ce nu necesita costuri impresionante.


Ingrediente pentru bautura Sake

– 750 grame de orez alb;

– 250 grame de koji;

– 1 gram de drojdie uscata;

– 2 litri de apa plata

Cum se prepara bautura japoneza Sake?

1. Spala bine bine orezul sub jetul de apa rece.

2. Dupa ce ai spalat orezul pune-l i tr-un recipient si toarna apa rece peste el. Lasa-l la inmuiat aprximativ 2 ore.

3. Pune orezul intr-o strecuratoare din metal. Strecuratoarea si orezul se aseaza intr-o oala cu putina apa pe fund. Fierbe orezul la abur aproximativ o ora.

4. Amesteca ingredientele de mai sus in recipientul special in care se fermenteaza bauturile.

5. Sigileaza bine recipientul cu ajutorul foliei de plastic peste care adaugi si capacul.

6. Monteaza alambicul pentru a permite amestecului sa fermenteze.

7. Lasa amestecul sa fermenteze aproximativ 2 saptamani.

8. Dupa cele 2 saptamani va trebui sa strecori Sake-ul si sa il depozitezi in recipiente din sticla ce pot fi rapid sigilate.

9. Dupa strecurare Sake are nevoie de inca 2-3 saptamani in care sa fermenteze in continuare. Depoziteaza sticlele de Sake intr-un loc fara umezeala si o temperatura medie de 15 grade.

Pofta mare!

(Visited 1,567 times, 1 visits today)



Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *