Ce este snorkeling?

Ce este snorkeling? Snorkeling-ul este un sport prin care putem inota pe sau sub apa echipati cu o masca speciala si un tub pentru respirat. Masca speciala de snorkeling ne permite sa vedem clar prin apa iar tubul pentru respirat ajuta asa cum v-ati dat seama sa respiram aerul de la suprafata apei fara a ne ridica privirea in sus (spre luciul apei). Acest sport este foarte indragit in intreaga lume datorita faptului ca practicantii au un contact permanent cu lumea subacvatica si de asemenea presupune o experienta unica si destul de sigura, bineinteles daca tinem cont sfaturile de baza pentru incepatori. Acum, ca v-ati facut o idee despre ce inseamna acest sport as vrea sa detaliez putin tot ce este legat snorkeling.

Inainte de toate hai sa vedem care ar fi echipamentul complet de care avem nevoie:

Costum de baie sau combinezon din neopren

Pentru a putea practica acest sport ai nevoie de un costum de baie pe care il porti si pe plaja. In cazul in care temperatura apei scade (cu cat mergi la adancimi mai mari cu atat temperatura apei scade) atunci este recomandat sa folosesti un combinezon din neopren special pentru snorkeling. Combinezonul dein neopren se poate purta peste costumul de baie si ajuta semnificativ la mentinerea unei temperaturi optime a corpului atunci cand mergem in ape mai reci. 

Masca pentru snorkeling

Asa cum va spuneam si la inceputul acestui articol masca pentru snorkeling este unul din echipamentele indispensabile la practicarea acestui sport. Cu ajutorul acesteia obtinem un contact vizual cu fauna din apa. De masca de snorkeling este prins intotdeauna un tub pentru respiratie ce face legatura cu aerul de la suprafata apei.

De retinut: exista in magazinele de specialitate 2 tipuri de masti prevazute cu tub de respiratie.

  • Mastile pentru inot sunt acelea ce au tubul de respiratie pozitionat pe frunte si directionat spre partea frontala a capului legat printr-o banda de cauciuc. 
  • Mastile pentru scufundare au tubul de respiratie atasat pe partea laterala a capului si este prins de ochelari.

Labe de inot

Cunoscute pe vremea cand eram mic drept labe de scafandru acest echipament ajuta semnificativ la inaintarea mai rapida prin apa. In cazul in care consideri ca nu este necesara utilizarea labelor de inot, poti achizitiona si incaltaminte speciala pentru mare. Acestea te vor proteja sa nu te intepi in scoici, arici de mare sau chiar pietre cu colturi ascutite. Cam acesta este echipamentul de baza pe care poti sa il folosesti atunci cand vrei sa faci snorkeling.

Unde se practica snorkeling-ul?

Tinand cont ca este un sport in care activitatea de baza este observarea faunei subacvatice este limpede sa intelegem ca activitatea ar trebui sa aiba loc in apele linistite, ape ce pot fi dulci sau sarate dar neaparat de o claritate superioara. Pentru a putea practica snorkeling de calitate si in siguranta este recomandat sa cautati statiunile ce ofera astfel de servicii, statiuni ce vor pune la dispozitie locuri special amenajate pentru practicarea acestui sport acvatic. Care sunt cele mai bune zone pentru practicarea snorkeling-ului?

Insulele Maldive

1. Snorkeling in Angsana Ihuru

2. Snorkeling in Biyadhoo

3. Snorkeling in Insula Fihalhohi

4. Snorkeling in Filitheyo

Grecia

1. Corfu

2. Thassos

3. Monemvasia

Egipt

1. Hurghada

2. Sharm El Sheikh

3. Cairo

4. Luxor

5. El Gouna

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *