Ce trebuie sa faci in caz de cutremur

Observ ca treaba e din ce in ce mai serioasa in Italia cu acest cutremur care parca a venit prea pe nepregatitr si a luat cu japca asa multi oameni nevinovati.


La inceput recunosc ca am crezut ca iar ne mint astia cu televizorul si inmultesc orice problema cu minim 10 insa se pare ca nu e asa. Sincer sa fiu ma cam sperie ideea unui cutremur si in Romania pentru ca stiu ca pe noi orice ne ia pe nepregatite, de la ploi, vijelii, manifestatii pana la ninsori, cutremure ai alte calamitati naturale.

Ei bine eu recunosc ca am inceput sa ma documentez cate putin cand am timp despre ce trebuie sa faci in caz de cutremur. Sfaturile sunt multe, ideile si mai multe insa important este sa iti intre in cap un numar cat mai mare de idei si sfaturi pe care sa le pui in practica in caz de cutremur.

Ei bine, hai sa vedem ce trebuie sa facem in caz de cutremur:

1. Cladirile cele mai rezistente unui cutremur sunt cele din lemn. Indiferent ce spun fel si fel de specialisti si mesteri in cazul unui cutremur cel mai in siguranta ai sa fi intr-o casa din lemn.

Motivul este simplu: lemnul este mai usor decat orice alt material de constructie si de asemenea si in acelasi timp acesta este mult mai elastic decat cimentul, caramida sau BCA-ul.

2. In caz de cutremur nu te adaposti sub un birou sau o canapea. Ai sanse mari sa fi prins si zdrobit sub ele. Cel mai bine este sa te asezi in pozitia de ghemuit langa acestea ca in cazul in care de exemplu se prabuseste un tavan sau perete spre tine sa beneficiezi de structura de rezistenta a obiectului langa care te-ai asezat.

3. In cazul unui cutremur nu cobori scarile. Scarile imobilului sunt cele mai expuse la daramare in timpul unui cutremur.

4. In cazul unui cutremur nu este recomandat sa te adapostesti sub tocul usii. In acel loc ai mari sanse sa fi strivit imediat ce incepe cutremurul.

5. In cazul in care esti prins in mijlocul unui cutremur la serviciu si esti inconjurat de teancuri de hartii atunci acela este un loc destul de sigur. In cazul unei prabusiri teancurile de hartie nu se vor tasa iar tu ai sa fi cat de cat protejat in jurul lor.

Tu ce alte sfaturi in caz de cutremur cunosti?

(Visited 566 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *