Cea mai buna ceara auto. Cum se ceruieste masina?

Trece si aceasta iarna si ne vom preocupa din nou de ceara auto. Da, ceara pentru masina parca readuce aspectul acesteia la viata dupa un anotimp rece si urat.


Intrebarea “cum se aplica ceara auto?” mi-a trecut de multe ori prin minte insa recunosc ca nu am avut pana acum curaul sa o fac. Anul acesta, in primavara promit sa readuc la viata stralucirea de demult a masinii mele.

De zis, de imaginat si de promis sunt lucruri foarte simple insa mai greu este sa o si faci. Si cum imi place sa ma tin de cuvant si mai mult, imi place sa realizez ceea ce mi-am promis am inceput sa strang informatii despre ceruirea unei masini.

Ce este ceara auto?

Ceara pentru masini este o substanta care proteeaza si da un plus de stralucire elementelor de caroserie ce sunt vopsite la o masina. Mai pe romaneste ceara aplicata peste tabla masinii va deveni un strat de protectie pentru vopsea. De asemenea ceara respectiva va da un plus de durabilitate pentru vopseaua aplicata pe tabla masinii.

Cum se aplica ceara auto?

1. Spalarea masinii

Inainte de aplicarea stratului de ceara este indicat sa spalam masina impecabil (la exterior). Ca o paranteza, daca nu ti s-a parut in plus informatia “exterior” atunci inseamna ca este mai prost ca noaptea 🙂 si ar fi cazul totusi sa mergi la un meserias.

Masina trebuie curatata de orice fir de praf aflat pe caroserie pentru ca in timpul aplicarii stratului de ceara riscam sa zgariem vopseaua. Sfatul meu este sa duci masina la o spalatorie auto care se respecta iar apoi distanta pana la locul procedurii respective sa fie cat mai mica.

De ce?

O sa iti raspund insa ar trebui sa te duca bibilica si sa iti dai seama ca daca mergi de la Bucuresti la Brasov sa ii aplici ceara sigur o sa se puna praful pe drum.

2. Alegerea locului in care ceruim masina

Masina trebuie ceruita intr-un loc izolat in care indicat ar fi sa nu adie vantul. De asemenea tine cont si alege o zi in care soarele sa nu iti joace feste, dar sa nu fie nici prea puternic.

In cazul in care soarele arde prea tare risti ca stratul de ceara aplicat sa se lipeasca prea tare si sa te chinui sa il elimini. Daca te-a prins si ploaia in timp ce aplici ceara atunci trebuie sa sti ca actiunea este compromisa.

Citeste si: Cum inmatriculezi o masina second hand adusa din Germania?

3. Curatarea lacului de pe vopseaua masinii, sau polish-ul

Inainte de aplicarea stratului de ceara trebuie sa pregatim stratul de vopsea. Acest procedeu se numeste POLISH. Polisharea vopselei auto curata, improspateaza si pregateste vopseaua pentru ceruit.

Foloseste pentru aplicarea substantei de polish o laveta speciala pe care o gasesti in KIT-ul de CERUIT. Pe langa acest lucru actiunea de polishare elimina chiar si cele mai urate pete de bitum lipite pe masina in zilele toride de vara.

4. Curatarea prafului de polish
Cea mai buna ceara auto

Cea mai buna ceara auto

Inainte de ceruit trebuie sa ne asiguram ca am curatat perfect urmele de praf reiesite ca urmare a polish-ului. Foloseste pentru curatare o laveta cu microfibre si o solutie de alcool izopropilic.

5. Aplicarea stratului de ceara auto. Cum se aplica ceara auto?

Ceara auto se aplica doar cu ajutorul unei lavete speciale. In fucntie de ce fel de ceara auto folosesti (ceara lichida, sau solida) tine cont si nu aplica prea multa o data. Ceruirea masinii si face pe elemente, pe rand, incepand de la plafonul masinii spre partea inferioara.

6. Curatarea stratului de ceara

Dupa ce ai aplicat ceara pe masina asteapta pana se usuca. Cand observi ca stratul de ceara devine albicios cu o carpa speciala de microfibre incepi si freaca circular. Ai sa observi ca ai eliminat stratul de ceara iar vopseaua a devenit stralucitoare. Curata toata masina de ceara si repeta procedeul.

De ce este bine sa aplicam 2 straturi de ceara auto?

Prin aplicarea a 2 straturi de ceara auto masina este preactic de 2 ori mai protejata. Astfel, stralucirea masinii o sa fie mai indelungata si automat satisfactia lucrului bine facut mai mare.

7. Protectia stratului de ceara

Dupa ce am terminat de ceruit masina este bine sa tinem cont de faptul ca acest strat nu este vesnic. Dupa 2 luni de la ceruit foloseste un spray special de SEALANT. Acest spray prelungeste durata stratului de ceara aplicat peste vopseaua masinii.

Cam acestea au fost sfaturile mele legate de ceruirea auto. In cazul in care am omis ceva am rugamintea sa ma completati.

Spor la treaba!

(Visited 1,076 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *