Cum deosebesti o bijuterie din aur de una falsa?

Fie ca vrei sa faci un cadou, fie ca vrei sa iti satisfaci pofta de a-ti face cadou o bijuterie din aur este bine sa cunosti cateva sfaturi cu privire la cum sa deosebesti rapid o bijuterie din aur de una falsa din otel sau plumb.


Informatii generale despre bijuteriile din aur, argint si platina:

– aurul de 24 karete are marcajul 999

– aurul de 18 karate are marcajul 750

– aurul de 14 karate are marcajul 585

– platina este marcata cu 950

– argintul este marcar cu 925.

In cazul in care doresti sa cumperi o bijuterie din aur, argint sau platina este recomandat sa solicitati un certificat de calitate si garantie care sa ateste faptul ca platiti pentru o bijuterie dintr-un metal pretios.

Cum se poate verifica daca bijuteriile sunt sau nu din metal pretios?

Metoda de verificare a unei bijuterii din aur cu un magnet

In cazul in care ai dubii asupra unei bijuterii din aur poti pune un magnet langa aceasta iar daca magnetul va atrage bijuteria este clar ca ai in fata o bijuterie falsa. Nu te lasa pacalit deoarece bijuteria respectiva poate fi suflata cu aur sau umpluta cu plumb sau otel.

Aurul este un metal moale!

Ia bijuteria si arunc-o pe suprafata unui birou. Daca aceasta va sari de cateva ori este clar ca bijuteria nu este din aur. Explicatia este urmatoarea: aurul este un metal moale iar daca atunci cand atinge o suprafata dura sare este clar ca ai in fata o bijuterie falsa.

Aurul nu oxideaza!

Pune bijuteria respectiva intr-un recipient cu otet. Daca bijuteria oxideaza este clar ca ai in fata o bijuterie din orice metal dar nu aur, deoarece aurul nu oxideaza in otet.

Un alt semn prin care iti dai seama ca nu ai o bijuterie din aur este si acela prin care pe pielea cu care interactioneaza bijuteria vor aparea iritatii, semne sau rani.

(Visited 22,529 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By daniela

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *