Cum fac o covrigarie? Sfaturi pentru o afacere profitabila

Merg pe strada si la orice colt de strada vad cate o patiserie care vinde fel si fel de covrigi. Daca acum cativa ani cand spuneai covrig te gandul iti fugea la o coca presarata in putina sare si apoi rumenita in cuptor in momentul de fata poti savura un covrig cu mere, cascaval, carnat, cremvusti sau chiar cu sare. Am lasat sarea pe ultimul loc tocmai din cauza ca din cate am vazut acestia sunt mai putin cautati decat noile retete gandite de patronii patiseriilor pentru a-si umple buzunarele (in cazul in care a sunat taios sa stiti ca nu a fost nici cu directie si nici cu intentie ci pur si simplu asa mi s-au miscat degetele pe tastatura).


Citeste si: Cum sa cumpar bijuterii ieftine de pe Aliexpress

Din punctul meu de vedere (si nu sunt un mare afacerist) o covrigarie daca este amplasata bine e imposibil sa nu mearga. Motivul este cat se poate de simplu: covrigii vor fi intotdeauna o mancare rapida si ieftina pe care orice om si-o permite iar atunci cand simti mirosul lor e imposibil sa nu te opresti si sa ii spui vanzatoarei “doi cu cascaval, va rog!”.

In cazul in care te bate gandul sa iti deschizi o covrigarie pasii sunt cat se poate de simplii iar investitia destul de mica pentru o afacere asa de profitabila. Pentru a fi cat mai sigur ca amplasarea unei covrigarii este buna este recomandat sa alegi locatii in vecinatatea unei statii de metrou, o gara, o scoala sau o piata, pe scurt langa un furnicar de oameni.

Pentru a incepe o afacere profitabila prin deschiderea unei covrigarii va trebui sa achizitionezi utilajele cu care produci covrigii. Nu te speria, cuvantul “utilaje” suna destul de pompos, in realitate acestea sunt niste masinarii destul de mici cu care sa iti faci treaba.

De ce utilaje am nevoie pentru a deschide o covrigarie?
– un cuptor de vatra in care sa coci covrigii, valoarea lui fiind undeva la 25000 de euro;
– o masina de modelat;
– un mixer cu o valoare de aproximativ 1500 euro;
– o masina de intins si rulat coca; Pentru acest utilaj va trebui sa scoti din buzunar aproximativ 4000 de euro.
– o cernatoare de faina cu capacitate de 1200 kg; Pretul corect pentru un astfel de utilaj poate varia intre 3000 de euro si 4000 de euro.
– un dozator pentru apa care te poate costa aproximativ 1500 euro;

Citeste si: Cum sa economisesti bani fara eforturi prea mari

In cazul in care esti curios de ce anume trebuie sa ti cont atunci cand covrigaria iti functioneaza ti-am pregatit mai jos cateva randuri pentru a-ti face idee ce te asteapta:

– pe tot parcursul productiei este bine ca geamurile covrigariei sa fie inchise;
– este obligatoriu ca toate geamurile sa fie dotate cu plase anti insecte;
– patiserii vor avea haine de schimb si automat un loc special amenajat unde sa se schimbe de hainele de strada;
– curatenia pe toata suprafata covrigariei trebuie sa fie o mare prioritate pentru tine deoarece sanatatea clientilor tai este foarte importanta riscand altfel sa primesti amenzi usturatoare din partea organelor de verificare;

In cazul in care dupa ce ai citit randurile de mai sus esti in continuare convins ca vrei sa iti faci o covrigarie ti-am facut mai jos si un scurt calcul legat de venituri si cheltuieli.

Sa presupunem ca intr-o zi vinzi 800 de covrigi a cate 1 leu bucata.
La un calcul scurt in 30 de zile incasarile tale vor fi de 30×800=24.000 lei. Acestea au fost veniturile unei covrigarii intr-o luna. Cheltuielile pentru materia prima: 2500 lei. Pe langa materia prima o sa mai ai cheltuieli cu salariile (2200 lei), 1200 lei pentru chirie, 1800 lei pentru energia electrica si daca vrei tu inca 400 lei pentru cheltuieli diverse. Totalul este de 8000 lei.

Covrigaria - o afacere profitabila

Covrigaria – o afacere profitabila

Facand diferenta intre incasari si cheltuieli reiese un profit de 16.000 lei / luna. Bine inteles ca din aceasta suma este de platit si un tva si un impozit pe profit la stat insa dupa ce platesti si aceste dari tot ramai cu un profit curat de minim 10.000 lei / luna.

Cam asta a fost ce am aflat eu despre cum sa iti faci o covrigarie si cel mai important DACA MERITA. Din punctul meu de vedere sonsider ca se merita!

Daca am gresit undeva va rog sa imi spuneti!

O seara buna!

(Visited 7,594 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *