Cum recunosti un bancomat fantoma? Ce inseamna SKIMMING?

Tu sti sa recunoati un bancomat fantoma?


Ai auzit de SKIMMING?

Din cauza ca folosim din ce in ce mai des cardurile, bancomatele sau platile online am crezut de cuviinta ca este bine sa aduc in discutie si acest subiect.

Din pacate au aparut peste noapte tot felul de baieti destepti care practica SKIMMING-ul, o activitate de furt electronic. Mai pe romaneste acesti hoti monteaza un dispozitiv pe bancomat cu ajutorul caruia reusesc sa copieze datele de pe carduri. Acestia folosesc datele copiate de pe carduri pentru clonarra altor carduri.

Cum functioneaza skimming-ul pe un bancomat fantoma?

Utilizatorul de card merge la bancomat cu gandul sa scoata bani de pe cardul respectiv. Acesta introduce cardul in bancomat, introduce pin-ul si asteapta sa tasteze suma dorita. In acel moment bancomatul afiseaza o eroare, persoana respectiva recupereaza cardul si pleaca fara sa se gandeasca la o frauda.

Cum recunosti un bancomat fantoma? Skimming

Cum recunosti un bancomat fantoma? Skimming

Ce s-a intamplat de fapt?

Utilizatorul a introdus cardul intr-un bancomat pe care era montat un dispozitiv. Acest dispozitiv a copiat datele de pe card. De asemenea a fost inregistrat si codul pin al cardului. Hotii citesc apoi datele inregistrate si cloneaza cardurile respective.

Pentru a nu fi furat la bancomat prin metoda skimming o sa iti scriu mai jos cateva sfaturi despre cum arata un bancomat fantoma:

1. Observa cu atentie tastatura bancomatului. Mare atentie la tasta cu cifra 5 pentru ca trebuie sa aiba o denivelare pe ea!

2. Inainte de a tasta codul pun incearca sa desprinzi tastatura de bancomat. De regula hotii monteaza o tastatura falsa deasupra tastaturii bancomatului. Atunci cand tu tastezi tastatura falsa inregistreaza si codul pin. Anunta imediat autoritatile.

3. Camere de supraveghere dubioase

In cazul in care observi o camera de supraveghere chiar langa bancomat fereste-te sa scoti bani de acolo. Este posibil ca hotii sa fi montat o camera de supraveghere wireless.

Tu ce sfaturi despre cum sa ne ferim de skimming ne poti da? Dar un bancomat fals cum il observam?

(Visited 72 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *