Cum sa ai alerta cu blit la primirea unui apel sau mesaj

De multe ori ratez apeluri sau mesaje pentru ca am telefonul pe silentios, cea mica culcandu-se devreme. Din acest motiv am cautat o solutie astfel incat atunci cand imi suna telefonul sau primesc un mesaj sa pot sa fiu avertizat fara sa se formeze zgomot.


Astfel am ajuns la o aplicatie care pe cat de simpla este pe atat de utila. Aplicatia care se poate instala pe orice smartphone cu sistem de operare Android se numeste Flash Alerts 2 si este GRATUITA.

Pentru a putea instala aplicatia Flash Alerts 2 trebuie sa intri in Google Play si sa cauti dupa cuvintele cheie “flash alerts”. Cu siguranta vor aparea fel si fel de rezultate cu tot felul de reclame la aplicatii care se presupune ca fac fix acelasi lucru. Eu am sa va recomand sa instalati aplicatia aceasta, Flash Alerts 2 pentru ca este deja testata si functioneaza foarte bine.

Citeste si: Cum descarc un film de pe Facebook?

De asemenea mentionez faptul ca aplicatia de notificare a apelurilor si a mesajelor am instalat-o fara probleme pe un smartphone Allview X2 Soul Style Blue Pearl si pe un Samsung S4 Mini.

Asa cum se vede si in imaginea de mai jos dupa ce ai gasit aplicatia Flash Alerts 2 fa click pe ea si apasa install, butonul verde.

1. Instalare pe sistem Android Flash Alerts 2

1. Instalare pe sistem Android Flash Alerts 2

Pasul urmator, dupa instalarea aplicatie Flash Alerts 2 este sa testezi daca telefonul are functional flash-ul. Imediat dupa instalare iti va aparea o imagine in care ti se multumeste pentru instalarea acestei aplicatii. De asemenea in mesajul respectiv ti se spune ca inainte de a utiliza aplicatia ai sa fi ghidat printr-o serie de setari menite sa iti functioneze notificarea bine. Apasa mai departe pe butonul de jos, NEXT.

Citeste si: Transforma-ti telefonul intr-o camera web WIFI cu IP WEBCAM

2. Instalare si setare Flash Alerts 2

2. Instalare si setare Flash Alerts 2

Dupa ce ai apasat butonul NEXT apasa butonul de jos, TEST. In acest moment aplicatia testeaza blitz-ul telefonului si te atentioneaza sa nu te sperii in cazul in care telefonul se va bloca pentru cateva secunde.

3. Instalare si testare Flash Alerts 2

3. Instalare si testare Flash Alerts 2

Asa cum se vede in imaginea de mai jos, telefonul pe care s-a instalat aplicatia Flash Alerts 2 are  blitz-ul functional si compatibil. Apasa mai departe NEXT, in cazul in care si pe telefonul tau arata la fel.

4. Instalare si confirmare Flash Alerts 2

4. Instalare si confirmare Flash Alerts 2

Testarea propriu-zisa a blitz-ului telefonului. In aceasta imagine esti anuntat de faptul ca blitz-ul tau se va aprinde de 5 ori consecutiv. Apasa butonul TEST pentru pornirea actiunii. Dupa ce ai apasat butonul TEST intoarce telefonul astfel incat sa vezi blitz-ul.

5. Instalare si testare model Flash Alerts 2

5. Instalare si testare model Flash Alerts 2

In aceasta imagine esti intrebat daca blitz-ul telefonului tau s-a aprins de 5 ori. Daca telefonul a aprins blitz-ul de 5 ori va trebui sa apesi pe butonul FLASH CONFIRMED, daca nu apasa pe butonul TEST TYPE 2. In cazul telefonului meu testul a fost ok si din acest motiv am mers mai departe, confirmand blitz-ul.

6. Instalare si setare Flash Alerts 2

6. Instalare si setare Flash Alerts 2

Instalarea aplicatiei Flash Alerts 2 s-a terminat si esti rugat sa apesi pe butonul COMPLETE SETUP.

7. Instalare si confirmare Flash Alerts 2

7. Instalare si confirmare Flash Alerts 2

Inainte sa iesi din instalarea aplicatiei Flash Alerts 2 iti va aparea un meniu in care ai optiuni legate de alertarea cu blitz-ul. Astfel:

– Butonul de sus trebuie musai sa fie pe ON;
– poti bifa daca blitz-ul sa se aprinda atunci cand primesti un apel;
– poti bifa daca blitz-ul sa se aprinda atunci cand primesti un mesaj / sms;

8. Setare Flash Alerts 2

8. Setare Flash Alerts 2

Tot ce mai ai de facut este sa activezi aplicatia FLash Alerts 2. Pentru asta mergi in SETTINGS si apoi in ACCESSIBILITY. Pe mijlocul ecranului ai sa vezi sectiunea SERVICES. Acolo se vede foarte clar ca aplicatia FLASH ALERTS 2 nu este activa, sub ea scriind mic OFF. Apasa pe FLASH ALERTS 2.

9. Activare Flash Alerts 2

9. Activare Flash Alerts 2

Dupa ce ai apasat pe Flash Alerts 2 va aparea in dreapta sus a ecranului telefonului un comutator prin care poti activa aplicatia respectiva, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

10. Activare Flash Alerts 2

10. Activare Flash Alerts 2

Dupa ce ai activa aplicatia Flash Alerts 2 iesi din toate meniurile. In acest moment aplicatia de notificare a apelurilor si a mesajelor este activa si o poti testa.

Cam acesta a fost scurtul meu tutorial in care v-am explicat cum sa va activati notoficarile prin blitz a apelurilor si mesajelor. Asa cum va spuneam acest tip de notificare il gasesc extrem de util atunci cand telefonul este dat pe silentios iar tu nu vrei sa pierzi vreun apel.

Spor!

(Visited 20,694 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *