Cum sa deschizi portiera la o masina inghetata

Pentru că iarna a început să îşi arate colţii m-am gândit că e bine să aflaţi câteva sfaturi despre cum să deschizi portiera la o maşină îngheţată.


În primul rând va trebui să ajungi la gaura cheii de la portieră. Dacă este gheaţă depusă foloseşte un spray pentru dezgheţ sau apă caldă. După ce maşina s-a descuiat va trebui să deschizi portiera maşinii. Din păcate atunci când este frig afară uşa maşinii se lipeşte de chedere. Pentru a le dezlipi poţi împinge în uşa maşinii. Aplică o forţă pe suprafaţa portierei dar nu pe geam. Sunt şanse foarte mari că împingând în geam să îl spargi.

După ce ai împins în portieră încearcă să o deschizi. În cazul în care nu reuşeşti să o deschizi încearcă acelaşi lucru şi pentru celelalte portiere ale maşinii. Sunt şanse mari să găseşti o portiera mult mai puţin lipită de chederele din cauciuc ale maşinii.

Dacă nici cu acest procedeu nu reuşeşti alege o portieră (recomandat cea a şoferului) şi toarnă apă fierbinte la balamale, încuietoare şi chedere.
În cazul în care stratul de gheaţă este mare pe maşină încearcă să ciobeşti dar cu mare atenţie pentru că este posibil să sară şi vopseaua o dată cu gheaţa. Nu uita că poţi arunca şi cu sare în zonele unde există gheaţă pe maşină. Gheaţa este un mare duşman al gheţii.

O altă idee de a dezgheţa balamalele sau gaura cheii la o maşină este de a folosi un uscător de păr. Acest lucru implică însă să ai un prelungitor care să îţi ofere curent de la priză până la maşină.

Sfat: Nu uita că în timpul stationării maşinii să ridici ştergătoarele pentru a nu îngheţa şi lipi pe parbriz. Dacă ştergătoarele îngheaţă unu la mâna se deteriorează şi 2 la mâna atunci când le vei acţiona se vor ciobi lamelele.

(Visited 2,940 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By George

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *