Cum sa faci acasa floricele sau popcorn in ulei la ceaun

Astazi am fost la cineva in vizita si ne-a servit printre altele cu floricele (sau popcorn).


Delicios, imi plac la nebunie. Ideea e alta: initial ne-a intrebat daca dorim sa mancam floricele si din politete am refuzat, motivul principal fiind grija de a nu face deranj, miros, mizerie, timp pierdut cu prepararea si apoi cu spalarea ceaunului etc… Ce credeti, raspunsul a venit foarte repede din partea gazdei: “nu este nici un deranj, le fac la microunde!”

Gandul m-a dus imediat la intrebarea: “oare sunt eu demodat, de ce oare nu m-am gandit si la aceasta varianta?”. In fine…in 5 minute mancam popcorn facut la cuptorul cu microunde, fara deranj, miros, vase murdare si mizerie.

Floricelele facute la microunde sunt bune dar nu la fel de bune ca acelea facute la ceaunul cu ulei incins. Nu stiu cat rau fac floricelele la ceaun insa sunt foarte gustoase. Imi aduc aminte de tata cand facea floricele la ceaun si in loc de ulei punea grasime, mirosea in toata casa de iti vomitai si matele dar erau bune tare, mancam pana mi se crapau buzele de la atata sare. Mai mult, boabele de porumb din care se fac floricelele la ceaun nu contin nici un fel de conservant sau alte substante care sa le mentina proaspete si gata oricand sa expandeze in cuptorul cu microunde.

Sa revenim, voi stiti cum se fac floricelele la ceaun? Sunt sigur ca unii dintre voi, mai ales cei tineri nici nu stiu ca se pot face floricele la ceaun, ci doar la microunde, asa cum nici dischete de calculator nu ati vazut vreodata.

Uite mai jos o reteta simpla despre cum se prepara floricele la ceaun:

Pentru a face popcorn ca pe vremuri, la ceaun ai nevoie de cateva linguri de ulei, un pumn de boabe de porumb special de floricele si logic , un ceaun.

Pune in ceaun la incins 3-4 linguri de ulei si lasa-l la incins.

Dupa 3-4 minute la foc puternic arunca in ceaun 3 linguri de seminte de porumb de floricele.

Amesteca bine cu o lingura de lemn, arunca un praf de sare si pune imediat capacul. Capacul nu trebuie sa fie pus pe ceaun astfel incat sa fie etans, aseaza-l usor stramb pentru ca aburul sa aiba loc sa iasa prin fanta lasata libera.

In cateva zeci de secunde in bucataria ta ar trebui sa se auda ca pe poligonul de tragere cu armament. Cand capacul va inceta sa fie asaltat de boabe de porumb saltarete este semn ca floricelele tale traditionale la ceaun sunt gata de rontait.

Rastoarna floricelele intr-un lighean si repeta procedura. Pune ulei, lasa-l la incins, pune boabe bla bla bla (sterge-te la gura de bale, ca eu deja inghit in sec).

Ps: daca stai bine cu colesterolul incearca in loc de ulei sa pui untura de porc. Cu siguranta gustul va fi mult mai bun, mirosul in casa va fi si mai puternic si vecinii te vor injura si mai cu patima din cauza mirosului puternic.

Pofta buna, doamnelor si domnilor, si mai lasati cuptoarele cu microunde ca nu cred ca sunt chiar ok.



Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *