Cum sa faci acasa saratele de post, o reteta simpla si rapida

Pentru ca iubesc la nebunie sa mananc saratele facute in casa astazi am sa va prezint o reteta pe cat de simpla si rapida pe atat de gustoasa. Saratelele facute in casa pot reprezenta in acelasi timp un aperitiv perfect atunci cand ai musafiri dar si o bucurie pentru copii. Marele avantaj al saratelelor facute in casa este si faptul ca le poti prepara atunci cand esti in post.


Ingrediente pentru saratele de post facute in casa:

– 350 grame de faina;
– 10 linguri de apa;
– 10 linguri de ulei;
– un praf de susan;
– un praf de chimen;
– sare dupa gust;

Sa trecem la treaba:

Asa cum va spuneam prepararea saratelelor de post este extrem de simpla. Tot ce ai de facut este sa pui intr-un recipient faina peste care sa arunci uleiul si apa. Amesteca tot aluatul pana se omogenizeaza si apoi intinde-l pe masa curata. Ia un cutit pe care il ungi cu ulei si incepi sa tai aluatul fasii-fasii. Formele saratelelor pot fi diferite in functie de preferinte.

Citeste si: Cea mai buna omleta cu malai, o reteta rapida si gustoasa

Dupa ce ai format fasiile de coca tot ce mai ai de facut este sa le ungi cu o pensula inmuiata in apa. Faci acest lucru pentru ca urmeaza presararea boabelor de chimen, susan sau chiar sare.

Aseaza fasiile necoapte intr-o tava pe care ai asezat inainte o hartie de copt (pergament). Timpul de coacere este de aproximativ 15 minute. Saratelele se introduc in cuptorul deja incins. In functi de cuptor va trebui sa scoti tava cu saratele atunci cand capata o culoare aurie.

Citeste si: Reţetă preparare humus / hummus / hoummus

Spor la gatit si pofta buna!



Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *