Cum să faci adnotări pe un fişier PDF cu Nitro PDF READER. Descarcă gratis programul

Probabil măcar o dată ai avut nevoie să faci adnotări pe un fişier PDF şi nu ai avut această posibilitate. Ei bine, astăzi vreau să îţi prezint un program numit NITRO PDF READER cu ajutorul căruia poţi interveni pe un fişier PDF să faci adnotări, să subliniezi un text, să tai un text sau chiar să pui fundal unui text.


Hai să vedem un tutorial despre cum să foloseşti NITRO PDF READER:

Am făcut mai jos şi un printscreen în timp ce lucram pe fişierul PDF cu Nitro Pdf Reader. Programul este cât se poate de simplu şi intuitiv. După ce îl deschizi, de sus în stânga, de la tabul File deschizi fişierul PDF pe care vrei să îl vizualizezi şi să faci adnotări.

Cum să faci adnotări pe un fişier PDF cu Nitro PDF READER

Cum să faci adnotări pe un fişier PDF cu Nitro PDF READER

Cum subliniez un text cu Nitro Pdf Reader într-un fişier cu extensia PDF?
Aşa cum se vede şi în printscreen, de sus de la butonul dintre “ADD NOTE” şi “Type text” selectezi funcţia Underline Text. După ce ai activat această funcţie mergi cu cursorul pe textul pe care vrei să îl subliniezi şi îl selectezi. Se va transforma automat într-un text cu underline.

Cum tăi un text cu Nitro Pdf Reader într-un fişier cu extensia PDF?
Aşa cum se vede în printscreen, tot de sus de la butonul dintre “ADD NOTE” şi “Type text” selectezi funcţia Crossout Text. După ce ai activat această funcţie mergi cu cursorul pe textul pe care vrei să îl tăi şi îl selectezi. Se va transforma automat într-un text tăiat cu o linie fină orizontală.

Cum pun fundal unui text cu Nitro Pdf Reader într-un fişier cu extensia PDF?
Aşa cum se vede în printscreen, tot de sus de la butonul dintre “ADD NOTE” şi “Type text” selectezi funcţia Highlight Text. După ce ai activat această funcţie mergi cu cursorul pe textul pe care doreşti să introduci fundal şi selectează-l. Se va transforma automat într-un text cu fundal.

Cum faci o adnotare pe un text sau o zona de text cu Nitro Pdf Reader?
Foarte simplu. Mergi tot în meniul de sus, alege tabul Add Note şi fă un click unde doreşti să faci adnotarea. Se va ataşa automat în dreapta paginii PDF un nor în care ai posibilitatea să introduci textul adnotării pe care doreşti să o faci. Ca şi idee vezi tot în printscreenul de mai sus.

După ce ai făcut toate modificările pe care le doreşti poţi salva fişierul cu tot cu adnotări. Dacă doreşti se poate şi printa documentul unde au fost făcute adnotările necesare.

Pentru download program NITRO PDF READER se poate face o căutare rapidă pe Google. Rezultatele sunt multe, se poate descarca GRATIS din multe locuri.

(Visited 469 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *