Dispozitiv de taiat sticla de plastic intr-un ghem de sfoara

Am trait sa o vad si pe-asta! Se pare ca doi francezi au reusit sa inventeze un dispozitiv extrem de simplu cu ajutorul caruia reusesc cu usurinta sa transforme o sticla de plastic intr-o sfoara.


Recunosc ca inainte sa vad filmuletul de prezentare am incercat pret de cateva zeci de secunde sa imi imaginez cum ar putea sa arate si sa functioneze dispozitivul minune. Tot ce mi-a trecut prin minte a fost un dispozitiv care are legat de el o sarma extrem de subtire si taioasa care se invarte in jurul sticlei taind-o.

Gandurile si imaginatia mea au fost mult departe de ideea celor doi francezi (deaia eu sunt un om obisnuit si ei, inventatori).

Ceea ce este interesant legat de acest dispozitiv este faptul ca Jan si Pavel (cei 2 inventatori) sustin ca dintr-un pet de 2 litri se poate face cu usurinta o sfoara cu ajutorul careia sa tractezi o masina.

Din ce este format dispozitivul pentru transformat pet-uri in sfoara?

Inventia celor 2 tineri este formata dintr-un maner din lemn, o lama taietoare si un dispozitiv de ghidare a taieturii, exact ca in imaginea de mai jos:

Dispozitiv de taiere a sticlelor din plastic

Dispozitiv de taiere a sticlelor din plastic

Cat costa dispozitivul de transformat pet-uri din plastic in sfoara?

Dispozitivul care poate transforma in cateva secunde o sticla de plastic intr-o sfoara rezistenta costa 15 euro.

Cum se foloseste dispozitivul de taiat sticle din plastic?

Dispozitivul numit si Plastic Bottle Cutter poate taia o sticla din plastic doar daca inainte de a fi montata sticlei i se taie fundul. Pentru o mai buna rezistenta sfoara de plastic poate fi impletita. De asemenea dispozitivul de taiat sticle din plastic are si un reglaj pentru grosimea sforii rezultate.

Inventia celor 2 a prins foarte bine motiv pentru care vanzarile mor insumeaza pana in acest moment aproximativ 142.000 de euro. De asemenea livrarea dispozitivului va incepe din luna iunie 2016.

Am cautat pe Youtube si am gasit un filmulet de prezentare al pasilor prin care poti face un dispozitiv asemanator care poate transforma o sticla din plastic in sfoara.

Vizionare placuta!

(Visited 3,833 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Aurel

    Reply

    • By Andrei

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *