Cum sa scapi de muste sau tantari

Zilele astea am stat cateva zile pe la tara si fara sa vreau mi-am amintit de metode rapide cum sa scapi de muste. Sunt sigur ca fiecare dintre voi a inghitit macar o data in sec vara cand era napadit de muste si nu putea nici macar sa se odihneasca din cauza lor.


Uite mai jos cateva metode prin care scapi rapid de muste:

1. Ia cateva frunze de pelin si cu simt de raspundere freaca bine tocul usii si al geamurilor. Ai sa observi ca mustele nu vor mai intra in casa pentru ca nu suporta mirosul puternic de pelin.

2. Alunga mustele din bucatarie turnand cateva picaturi de otet pe un ochi de aragaz incins. Mirosul acesta puternic va tine mustele departe de bucataria ta.

3. Pune in camera o ceasca de lapte in care ai dizolvat o lingurita de zahar si una de piper.

Citeste si: Alimente bogate in fibre

4. Mustele fug de menta. Ia un manunchi de frunze de menta, toaca-le bine si punele prin camera in care te-au terorizat mustele. Ai sa observi ca in cateva minute ai sa iti recuceresti camera.

5. Pune in casa si aprinde cateva lumanari cu miros de levantica. Mirosul de levantica alunga mustele si tantarii iar tu o sa poti sa te bucuri de liniste.

6. Stiai ca daca vrei sa scapi de muate si tantari poti zugravi peretii in culoarea albastru. Insectele nu sunt interesate de culoarea aceasta motiv pentru care stau mereu la distanta.

Tu ce metode de alungare a mustelor cunosti?

Apropo: pe vremuri erau la tara niste suluri de hartie care se desfaceau si se atarnau de tavanul camerei. Acele hartii erau pline de o substanta lipicioasa care atragea mustele. Cand mustele atingeau banda respectiva ramaneau lipite si mureau.

Ati mai vazut astfel de produse prin magazin? Sunt tare curios daca si voi foloseati pe vremuri la tara.

Dar muscatori? Parca asa se zicea la mine la tara…

Luai un sac de plastic si il taiai franjuri. Prindeai acele franjuri de un bat. Aceasta unealta se folosea pentru alungarea muatelor din camera.

(Visited 203 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *