Cum se curata adidasii la masina de spalat

Astazi mi-am luat o pereche de adidasi din panza si fara sa vreau gandul m-a dus la cum o sa ii curat. Tinand cont ca i-am cumparat special pentru alergat sunt sigur ca vor prinde un miros urat intr-un timp relativ scurt si de aceea este bine de stiut cum se curata rapid adidasii la masina de spalat.


Inainte de a incepe sa detaliez procedura de curatare a adidasilor la masina de spalat trebuie sa stiti ca este vorba doar de adidasii din panza, material sintetic, panza sau bumbac.

Atentie!

Adidasii din piele nu se spala niciodata la masina de spalat pentru ca exista riscul foarte mare de deteriorare!

Cum se curata adidasii la masina de spalat?

Mai intai va trebui sa inlaturi murdaria excesiva de pe talpa. Aici ma refer la noroi, frunze uscate sau…in cel mai rau caz rahat de caine :).

Dupa ce ai inlaturat murdaria in exces ia o fata de perna pe care vrei sa o sacrifici si introdu in ea adidasii. Adidasii trebuie sa fie fara sireturi si fara branturi.

Dupa ce ai introdus adidasii in fata de perna o poti inchide cu 3-4 ace de siguranta pentru a te asigura ca adidasii nu ies. In cazul in care alegi sa speli adidasii fara sa ii introduci intr-o fata de perna trebuie sa stii faptul ca se vor deteriora la extremitati.

Pune la spalat impreuna cu adidasii si alte haine. Acestea vor impiedica adidasii sa se frece de cuva masinii de spalat si astfel deteriorarea este putin probabila.

Adidasii se curata la masina de spalat numai cu detergent lichid. Detergentul lichid are proprietatea de a se dizolva mult mai rapid astfel incat acesta ajunge mult mai usor in interiorul fibrei adidasilor.

La ce program se seteaza masina de spalat pentru curatarea unei perechi de adidasi?

Nu stiu altii cum curata adidasii, cate case atatea obiceiuri insa eu procedez astfel cand vine vorba de programul masinii de spalat:

1. Pentru spalarea adidasilor masina de spalat se programeaza la o temperatura a apei de maxim 35-40 de grade.

2. Rotatiile de spalare ale masinii de spalat se vor seta la viteza cea mai mica.

3. Pentru spalarea adidasilor se alege un program de spalare fara stoarcere.

4. Adidasii se curata la masina de spalat doar cu detergent de rufe lichid.

Adidasii se scot la final din masina de spalat si se pun la uscat intr-un loc aerisit, ferit de razele soarelui. Soarele ce bate direct in adidasi nu face altceva decat sa imbatraneasca mult mai repede atat talpa cat si materialul din care sunt confectionati adidasii.

Tu ce alte sfaturi cunosti legate de curatarea adidasilor la masina de spalat?

(Visited 1,804 times, 2 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *