Cum se curata corect ecranul unui televizor LCD, LED sau PLASMA

In weekend m-am lovit la cap si m-a apucat curatenia. M-am trezit de dimineata, am dat deschis toate geamurile din casa si am inceput curatenia. Imi propusesem sa dau cu aspiratorul, sa curat toaleta, sa dau cu mopul si sa sterg praful. Am facut tot ce mi-am propus in maxim 2 ore.


La final, m-am asezat in canapea, am pornit televizorul si am inceput sa butonez. Nu au trecut 5 minute si ceva parca ma deranja. Erau amprentele de degete ale Simonei, urme pe care am vrut sa le inlatur.

Tinand cont ca nu vroiam sa imi bat joc de televizor inainte de a-l sterge m-am interesat putin despre cum se curata corect ecranul unui televizor. Poate unii din voi vor spune ca nu e mare greutate sa cureti ecranul unui televizor insa eu consider ca este, nu o poti face oricum deoarece acum avem in case televizoare cu ecran LCD, LED sau PLASMA. Pe vremuri curatarea ecranului televizorului se facea foarte usor, cu o carpa umeda sau o bucata de servetel imbibat in apa. Acum trebuie sa acordam o atentie sporita ecranelor de televizor deoarece acestea sunt mult mai sensibile, spre deosebire de ecranele din sticla.

Sa revenim!

Cum se curata ecranul unui televizor cu ecran LCD, LED sau PLASMA?

Pentru a fi sigur ca nu ai sa strici ecranul televizorului LCD, LED sau PLASMA am sa va scriu cateva indicatii si contraindicatii pe aceasta tema. Mare atentie, tineti cont de aceste sfaturi despre cum se curata un ecran de televizor LCD, LED sau PLASMA pentru ca altfel riscati deteriorarea lor sau aparitia unor pixeli morti.

1. Nu sterge ecranul televizorului LCD, LED sau PLASMA cu servetele de bucatarie sau de nas deoarece ai mari sanse sa zgarii suprafata acestuia.

2. Niciodata sa nu pulverizezi lichid de curatare pe ecranul televizorului LCD, LED sau PLASMA pentru ca acesta se va scurge pe marginea televizorului existand posibilitatea aparitiei unui scurt-circuit.

3. Ecranul televizorului LCD, LED sau PLASMA se va sterge intotdeauna fara sa apesi. Mai bine freci un minut in plus dar niciodata NU APASA pe suprafata ecranului LCD, LED sau PLASMA!

4. Ecranul unui televizor LCD, LED sau PLASMA trebuie musai sa fie inchise atunci cand se face curatarea sa.

5. Ecranul unui televizor LCD, LED sau PLASMA nu se va sterge niciodata cu apa de la robinet, sau alcool pentru ca exista posibilitatea patarii suprafetei ecranului.

6. Ecranul unui televizor LCD, LED sau PLASMA se va sterge cel mai bine cu o carpa uscata din bumbac extrem de fin. Pe post de lichid este indicat sa folosesti apa distilata.

7. Asa cum va scriam si mai sus nu pulveriza apa distilata direct pe ecran! Pulverizeaza apa distilata pe carpa din bumbac, nu mai mult de 1-2 jeturi. Carpa cu care stergem ecranul televizorului trebuie sa fie foarte putin umeda.

8. Sterge ecranul televizorului LCD, LED sau PLASMA prin miscari circulare, FARA SA APESI!

Spor la treaba!

(Visited 11,087 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Jimmy

    Reply

  2. By Aurita

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *