Cum se dezactiveaza automat touchpad-ul unui laptop

Recunosc ca imi scriu articolele uneori dupa telefon iar alteori dupa laptop. Atunci cand scriu la laptop de regula stau turceste in canapea iar laptopul il tin pe picioare, cu partea in care este touchpad-ul inspre sub burta. Din acest motiv, in functie de cat de mult am mancat inainde  sa incep sa scriu articolul ating cu burta touchpad-ul, cursorul luand-o razna pe display-ul laptopului. La inceput, pana sa imi dau seama am tras cativa pumni mouse-ului crezand ca incepe sa faca figuri.


Din fericire pentru mine problema nu era de la soricel ci de la touchpad. Am cautat repede pe internet o solutie si se pare ca un nene (nu cred ca o tanti) a facut un program/aplicatie care dezactiveaza automat touchpad-ul atunci cand tastezi.

Aplicatia respectiva se numeste Touchpad Blocker si poate fi descarcata gratis de la adresa htouchpad-blocker.com

In cazul in care vrei sa dezactivezi permanent touchpad-ul unui laptop o poti face foarte usor si rapid din Contol Panel. Mergi in meniul Control Panel, apoi alege sectiunea Mouse dupa care selecteaza Device Settings. Acolo nu ai altceva de facut decat sa alegi optiunea Disable Touchpad.

Daca totusi doresti sa faci o chestie mai elaborata si sa dezactivezi touchpad-ul laptopului doar cand tastezi instaleaza aplicatia Touchpad Blocker. Dupa ce ai descarcat aplicatia Touchpad Blocker ruleaz-o pentru instalare. Instalarea programului de dezactivare automata a touchpad-ului dureaza extrem de putin, aceasta ocupand aproximativ 450KB.

Instalarea si setarea programului Touchpad Blocker:

Prima data dupa ce rulezi aplicatia de instalare va trebui sa alegi limba pe care doresti sa o folosesti. Alege limbra romana si mergi mai departe.

Selectare limba romana pentru programul Touchpad Blocker

Selectare limba romana pentru programul Touchpad Blocker

Va aparea apoi o alta fereastra in care te intreaba daca esti de acord cu termenii acestei aplicatii. In cazul in care esti de acord va trebui sa apesi pe butonul DE ACORD. Alege apoi locatia in care vrei sa instalezi aplicatia si apasa NEXT. La final nu ai decat sa apesi pe butonul TERMINARE.

Dupa instalare va aparea un meniu mic de genul celui de mai jos.

Aplicatia Touchpad Blocker - setari generale

Aplicatia Touchpad Blocker – setari generale

Asa cum se vede nu ai multe optiuni insa sunt de ajuns.

Prima bifa te intreaba daca vrei ca programul Touchpad Blocker sa ruleze de fiecare data cand pornesti sistemul.

A doua bifa te intreaba daca doresti sa iti afiseze iconita in system tray.

O alta facilitate a aplicatiei Touchpad Blocker este aceea ca ne permite sa optam pentru un interval de timp in care sa de deblocheze touchpad-ul dupa ultima atingere a tastei. By Default aplicatia ne recomanda o jumatate de secunda.

Cea mai importanta bifa dupa parerea mea este cea in care iti alegi cu ce combinatie de taste poti dezactiva si activa inapoi aceasta aplicatie. By default programul iti sugereaza combinatia Ctrl+F9.

In cazul in care esti interesat poti bifa si ultima optiune, optiune ce te tine la curent cu noi update-uri ale aplicatiei Touchpad Blocker.

(Visited 1,143 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *