Cum se joaca septica. Reguli de baza ale jocului de carti

Jocul septica poate fi jucat de 2, 3 sau 4 jucatori. Se aleg cartile: 7, 8, 9, 10, J, Q, K si A. In total trebuie sa fie 32 de carti.


Cartile cele mai importante sunt 10 si A deoarece ele reprezinta puncte si pentru ele te lupti :).

Ca sa pui mana pe ele trebuie sa ai taieri adica cartile de 7. Orice carte identica cu prima carte pusa pe masa, reprezinta taiere.

Daca jocul este in 3, ar trebui scoase 2 carti de 8, iar celilalti de 8 ramasi reprezinta tot taieri. In jocul de 4 persoane acesta regula nu este valabila.

Cel mai important in acest joc este sa se adune cat mai multe puncte.

Fiecare jucator primeste cate 4 carti si pe rand trebuie sa dea jos o carte. Daca primul jucator pune o acrte jos si nu este taiat dupa primul rand, acesta ramane cu cartile. Daca se intampla sa fie taiat, acesta poate continua doar cu o carte care taie, luptandu-se astfel pentru ca mai multe puncte. Daca acesta continua, si ceilalti jucatori sunt obligati sa continue si sa dea cate o carte jos. Jocul poate continua asa pana cand toti jucatorii raman fara carti sai fara taieri. Cel care a taiat ultimul primeste toate cartile puse jos si este cel care la urmatorul rand, trebuie sa puna prima carte jos. Acest jos este si mai interesant daca se joaca pe perechi, 2 si 2.

La finalul jocului se numara punctele si se declara echipa castigatoare.

Succes!

(Visited 2,902 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *