Cum se monteaza cada de baie? Instructiuni montare cada de baie

Te-ai hotarat sa schimbi cada, ai cumparat-o si vrei sa o montezi singur? Nimic mai simplu. Hai sa vedem care sunt pasii de montare pentru o cada de baie.


Pentru inceput va trebuie sa iti faci o lista cu materialele si sculele necesare pe care o sa le folosesti la montajul cazii de baie.

Unelte necesare pentru montarea cazii de baie:
– panza de bomfaier pentru BCA;
– galeata pentru material;
– creion sau marker;
– ruleta;
– nivela sau boloboc;
– mistrie;
– dalta sau o surubelnita mai lata;

Materiale necesare pentru montarea cazii de baie:
– teava de scurgere;
– material adeziv pentru bca sau caramida;
– silicon sanitar transparent;
– cada de baie;
– material pentru placarea cu faianta;

PS: de regula cada vine impreuna cu tevile de scurgere, garnituri si suruburi motiv pentru care atunci cand mergi la magazin asigura-te ca ai toate conexiunile necesare pentru montaj.

1. Pozitionarea scurgerii, preaplinului si a cazii.
Dupa ce ai adus cada in casa si ai reusit sa intri cu ea in baie va trebui sa pozitionezi cada si sa montezi scurgerea si preaplinul cazii. Este foarte important sa pozitionezi bine preaplinul deoarece acesta previne inundatiile atunci cand apa din cada atinge nivelul maxim. De asemenea trebuie fixata bine cada, mai exact picioarele cazii.

2.Pozitionarea efectiva a cazii.
Pozitionarea efectiva a cazii de baie va trebui facuta cu foarte mare atentie. Foloseste nivela cu bula sau bolobocul pentru a te asigura ca iti sta cada perfect dreapta. In cazul in care cada nu este montata corespunzator poti avea surpriza ca apa sa curga prin exteriorul cazii. In cazul in care cada nu este asezata perfect drept poti regla inaltimea picioarelor cu ajutorul suruburilor.

3. Intarirea picioarelor cazii.
Dupa ce totul este pe pozitie poti sa incepi sa fixezi picioarele cazii cu ciment.

4. Pozitionarea conductelor.
Dupa intarirea cimentului poti incepe sa conectezi teava de scurgere a cazii cu sifonul scurgerii din baie. Ai grija ca legaturile sa fie facute bine. Este recomandat ca inainte sigilare sa faci probe pentru a teasigura ca nu curge apa pe la imbinaturi.

5. Peretii cazii.
Dupa ce totul este gata trebuie sa zidesti peretele cazii. De regula, cada se monteaza pe colt, astfel ca va trebui sa zidesti unu, maxim doi pereti. Peretele cazii poti sa il faci din bucati de BCA sau caramida. Ai grija ca in dreptul tevilor sa lasi spatiu pentru o gura de vizitare pentru a putea interveni rapid in cazul unei avarii la teava de scurgere sau la sifonul cazii.

6. Finisaje
Dupa ce ai facut si peretele cazii va trebui sa plachezi cu faianta. Foloseste placi de faianta pentru a acoperii peretele proaspat construit. Este bine ca placa de faianta sa vina chiar sub buza cazii, astfel ca trebuie sa tii cont ca peretele sa nu depaseasca buza cazii, mai mult sa fie in interior pentru a avea loc si grosimea placilor de faianta.

Este recomandat ca dupa ce se monteaza cada sa nu fie utilizata minim 48 de ore pentru a avea timp sa se usuce materialul folosit la zidire.

PS: in cazul in care ai deja o cada din fonta dar este deteriorata te poti informa aici cu privire la cum poti sa recondezi o cada veche din fonta cu ajutorul vopselei email.

 

(Visited 8,382 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *