Cum se monteaza lambriul din pvc? Monteaza singur lambriu din pvc pe perete!

Din ce in ce mai multi constructori apeleaza la varianta aplicarii unui lambriu din PVC deoarece costurile sunt foarte mici iar aspectul este unul destul de calitativ. Investitia intr-un lambriu este destul de mica datorita faptului ca lambriul din PVC este confectionat din materiale reciclabile.


Iata mai jos cateva modele de lambriu din PVC. Numarul modelelor de lambriu din PVC sunt sute si la o simpla cautare pe internet dupa cuvaintele cheie “lambriu pvc modele”o sa va puteti decide la modelul dorit cu siguranta.

Modele lambriu din PVC

Modele lambriu din PVC

Ce poti placa cu lambriu din PVC?
In primul rand peretii interori si peretii exterior sunt foarte usor de placat cu lambriu din PVC. De asemenea unii constructori aleg varianta unui lambriu din PVC chiar si pentru placarea mansardelor sau a tavanelor. De asemenea este destul de usor sa lucrezi cu lambriuri din PVC deoarece sunt extrem de usoare, se pot monta relativ repede iar paleta de culori si modele este destul de mare.

Cum se monteaza lambriul din PVC si de ce materiale si scule ai nevoie?

Materiale necesare pentru montarea si placarea cu lambriu din PVC:
– lambriul din PVC;
– accesorii speciale de prindere lambriu PVC;
– polistiren;
– bucati de lemn;
– holsuruburi;
– doze de prize si doze de intrerupatoare;
– intrerupatoare;

Scule necesare pentru montarea si placarea cu lambriu din PVC:
– cutter;
– ruleta;
– linie;
– bomfaier;
– bormasina;
– freza rotunda pentru gaurile intrerupatoarelor si prizelor;
– nivela cu bula – boloboc;

Placare bucatarie cu lambriu din PVC

Placare bucatarie cu lambriu din PVC

Inainte de a incepe placare si montarea lambriului din PVC va trebui sa masori suprafata pe care urmeaza sa faci modificari – montari. Prinde bucatile de lemn (sipcile) la distante de circa 500 mm pe orizontala. Incepi masuratoarea de jos si incearca sa le prinzi paralel cu linia de podea.

Dupa ce ai prins sipcile bine de perete va trebui sa incarci zonele ramase goale cu bucati de polistiren. Polistirenul are atat rolul de a fixa mai bine lambriul (nu se va putea infunda spre perete atunci cand te sprijini pe el) cat si rolul de protectie termica si fonica.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai montat pe toata suprafata peretelui atat sipcile din lemn cat si bucatile de polistiren va trebui sa incepi actiunea de placare cu lambriu din PVC, acestea fiind prinse de sipci cu ajutorul holsuruburilor. Foloseste pentru asta o bormasina electrica pentru a merge treaba ceva mai repede. Este recomandat sa incepi cu placare cu lambriu din PVC dintr-o parte si sa termini in cealalta parte a peretelui. Atunci cand ajungi la usa este bine sa plachezi cu mare atentie si de asemenea sa prinzi sipci de jur imprejurul tocului de usa. Aceasta procedura va da o rezistenta mult mai mare lambriului in jurul usii, loc in care intotdeauna este trafic intens. Banuiesc ca nu are rost sa mai scriu faptul ca in jurul usilor si ferestrelor lambriul trebuie decupat cu un cutter sau un bomfaier.

Dupa ce ai montat pe toata suprafata lambriul din PVC va trebui sa alegi locul prizelor si a intrerupatoarelor. Monteaza freza rotunda pe bormasina si incepi sa gauresti lambriul. Dupa ce ai facut loc pentru dozele de priza si de intrerupatoare incepi montarea lor.

La final, pentru un aspect mai placut se pot monta plinte de parchet la imbinarea podelei cu peretele placat cu lambriu din PVC. Si aceasta plinta se poate fixa cu ajutorul holsuruburilor si a surubelnitei electrice.

(Visited 15,989 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *