Diferenta intre telefon dual sim Dual Active si telefon dual sim Dual Standby

De cativa ani de zile sunt utilizator infocat al telefoanelor dual sim. Motivul pentru care am optat mereu pentru aceste tipuri de telefoane este faptul ca imi este destul de incomod sa port mereu la mine doua telefoane. La fel ca si mine sunt sigur ca majoritatea celor angajati au un telefon personal si unul de serviciu. Daca mai ai si un laptop sau o tableta pe care le folosesti zilnic iar jobul tau este unul de teren atunci treaba se complica pentru ca din start trebuie sa ai grija in permanenta sa ai trei terminale mereu cu bateria incarcata. Nu mai vorbim de fanii telefoanelor smart, telefoane ce necesita o incarcare o data la minim doua zile. Eu recunosc ca zilnic am dupa mine si o tableta si astfel ma incadram in randul celor ce au in grija trei baterii sa fie mereu incarcate.


Primele telefoane dual sim au fost de genul dual sim Pasive insa acestea erau destul de incomode sin punctul de vedere al utilizarii pentru ca era nevoie de schimbarea cartelei active prin apasarea unui meniu special. Practic cartela care era activa putra fi folosita. Daca primeai un apel pe sim-ul Pasive nu erai notificat, apelantului comunicandu-se in casca faptul ca esti in afara ariei de acoperire, mai pe scurt nu ai semnal sau ai telefonul inchis.

Bun, am lamurit acest aspect si am sa va vorbesc in cele ce urmeaza desprece inseamna un telefon dual sim Dual Active si un telefon dual sim Dual Standby. Motivul pentru care probabil scriu aceste lucruri simple din punctul meu de vedere este faptul ca multi dintre noi sunt interesati de un telefon dual sim, isi cumpara un astfel de terminal insa nu se intereseaza inainte de diferentele dintre cele doua tipuri de telefoane dual sim.

Ce este un telefon dual sim Dual Standby?

Telefoanele dual sim Dual Standby sunt cel mai des utilizate de catre fanii acestor terminale. Practic aceste telefoane sunt prevazute cu doua sloturi pentru doua sim-uri insa au un singur modem radio.

Dezavantajul folosirii unui telefon dual sim Dual Standby este faptul ca atunci cand comunici pe unul dintre sim-uri celalalt sim este inactiv, practic nu poti fi apelat pe acel numar de telefon. Imediat ce ai terminat convorbirea pebacel sim sim-ul celalalt va prinde din nou semnal putand fi apelat pe el fara probleme. Asa cum va spuneam eu folosesc de cativa ani astfel de telefoane dual sim dual Pasive si nu am nici cea mai mica problema.

Cum am rezolvat problema telefonului dual sim Dual Standby?

Raspunsul este pe cat de util pe atat de simplu. Tot ce ai de facut este sa intri in setarile de apel si sa redirectionezi apelurile primite pe sim-ul 1 catre sim-ul 2, doar cand sim-ul 1 este ocupat. Acelasi lucru va trebuinsa il faci si in cazul sim-ului 2. Astfel, facand aceste setari pentru telefonul dual sim Dual Standby atunci cand vorbesti pe unul dintre sim-uri si esti apelat pe celalalt sim ai sa fi notificat in timp real despre acest lucru.

Atentie: aceasta setare implica unele costuri suplimentare atunci cand se face redirectionarea si raspunzi la telefon!

Multi dintre utilizatorii de telefoane dual sim Dual Standby folosesc varianta folosirii casutei vocale astfel incat daca este apelat pe sim-ul aflat in standby sa primeasca un sms de la casuta vocala. Nu mi se parebo varianta pentru ca e posibil sa te iei la vorba cu cineva pe unul din sim-uri si sa fi apelat de cineva pe celalalt sim si sa fie ceva urgent si important. Din pacate ai sa vezi faptul ca ai fost contactat doar dupa ce ai terminat convorbirea respectiva.

Ce este un telefon dual sim Dual Active?

Un telefon dual sim Dual Active este acel telefon pe care poti folosi simultan ambele sim-uri. Din pacate aceste tipuri de telefoane sunt mai scumpe pentru ca au in componenta doua modemuri radio. Din acest motiv un telefon dual sim Dual Active va fi mereu mai scump decat un telefon dual sim Dual Standby. Un alt minus al acestor telefoane dual sim este faptul ca emite radiatii mai mari si de aceea si bateria va fi consumata mai rapid. Din acest motiv telefoanele dual sim Dual Active sunt cumparate de utilizatori intr-o proportie considerabil mai mica fata de telefoanele dual sim Dual Standby.

Si pentru ca vreau sa fiu un baiat bun am sa va mai dau o idee despre cum sa ai internet nelimitat pe un telefon dual sim Dual Standby sau Dual Active. In cazul in care ai abonament la Rds si ai primit un stick usb de la Digi Mobil foloseste sim-ul de la stick pentru a avea internet nelimitat. Tot ce ai de facut este sa scoti sim-ul din stick-ul usb si sa il introduci in telefon-ul dual sim astfel incat in telefon sa ai intr-un slot sim-ul de pe care apelezi si in celalalt slot sim-ul pentru internet.

Setarile pentru internet pe telefon sau tableta prin intermediul sim-ului dela stick-ul rds digi mobil le gasiti aici.

(Visited 494 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *