Galma pe anvelopa? Siguranta ta e in pericol!

Pentru ca siguranta noastra in trafic e mai presus de toate astazi am sa va vorbesc despre galmele aparute pe anvelope, care sunt cauzele pentru care apar, care sunt riscurile la care ne expunem atunci cand utilizam o anvelopa care are o galma si care ar fi solutia cea mai buna pentru a nu mai fi expusi pericolelor in trafic cauzate de aceasta problema.


Ce inseamna o galma pe anvelopa?

O galma apare pe anvelopa numai atunci cand structura metalica a peretelui cauciucului s-a rupt. Din cauza ca peretele anvelopei nu mai are in acel loc structura de metal apare o deformare a cauciucului. Pe scurt, presiunea din interiorul anvelopei apasa pe cauciuc si il forteaza sa se deformeze si astfel apar galmele la suprafata anvelopei auto.

Citeste si: Avantaje azot în anvelope pe perioada de vară

Care este motivul aparitiei unei galpe pe cauciucul auto?

O galma sau mai multe pot aparea pe o anvelopa auto din mai multe motive:
– defect de fabricatie a anvelopei auto;
-utilizare necorespunzatoare a masinii (trecerea cu viteza peste denivelari, gropi sau borduri);

De ce nu este recomandat sa utilizezi un cauciuc care are deja o galma pe el?

Din punctul meu de vedere o anvelopa care prezinta cel putin o galma este buna de aruncat (sau de dat la tara pentru ca la caruta sunt foarte bune). In cazul in care mergi cu o anvelopa care are o galma risti sa iti faca explozie in mers iar daca ai o viteza destul de mare poti pierde controlul masinii.

Citeste si: Anvelope All Season sau anvelope de vara si iarna?

Pentru cei ce observa o galma pe anvelopa masinii solutia cea mai buna ar fi inlocuirea anvelopei. Din pacate pentru soferi nu exista solutii de reparatie a cauciucului care prezinta galme.

(Visited 1,086 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *