Haina de piele are un miros neplacut? Uite rezolvarea!

Lucrurile din piele sunt recunoscute ca fiind lucruri scumpe si rezistente. Din piele se pot face curele, lese, pantofi, geci, genti, manusi, pantaloni, sau chiar sepci sau palarii.


In timp insa pielea se poate deteriora daca nu este depozitata corespunzator. De regula umezeala este cel mai mare dusman al lucrurilor din piele. In acelasi timp pielea se poate imbiba cu miros de fum, de mancare, parfum, transpiratie etc. Pentru intretinerea si curatarea lucrurilor din piele este necesara o atentie aporita.

Sa trecem la treaba si sa vedem cateva metode prin care scoatem mirosul neplacut din hainele de piele:

1. In primul rand va trebui sa scoti haina de piele afara, pentru aerisire timp de 1-2 zile. Este bine sa scoti haina de piele la aerisit agatata de un umeras pentru a nu se forma cute. Nu este recomandat sa scoti hainele din piele la aerisit daca afara este umezeala deoarece porii pielii se vor incarca cu apa si va aparea mucegaiul.

2. Cum se indeparteaza murdaria de pe hainele din piele?

Foloseste cu incredere o perie din plastic pentru a freca usor haina din piele. In cazul in care pielea este foarte fina poti folosi in loc de perie, o carpa din bumbac. Hainele din piele se curata foarte bine si daca folosesti o solutie speciala pentru curatare. Din cauza ca apa nu este bun prieten al pielii daca folosesti o solutie speciala de curatat pielea nu mai este necesara o clatire la final. Mai mult, aceste solutii speciale au si rolul de a proteja suprafata pielii de miros si umezeala.

Dupa curatarea hainelor din piele este bine sa le impachetati in hartie de ziar.

3. Curata hainele din piele cu otet
Fa un amestec din otet de vin si apa. Foloseste cam 100 ml otet si 400 ml apa si pune solutia intr-un recipient cu pulverizator. Pulverizeaza solutie pe piele dupa care lasa la aerisit 24 ore.

4. Scoate mirosul hainelor de piele cu bicarbonat de sodiu.
Asa cum scriam si mai demult bicarbonatul de sodiu absoarbe miroaul neplacut. Presara din abundenta pe o haina din piele bicarbonat de sodiu si inchide-o ermetic timp de o saptamana. Dupa aceea scoate haina, elimina bicarbonatul de sodiu si o poti purta.

Tu ce metoda de a indeparta mirosul neplacut din hainele de piele cunosti?

(Visited 18,132 times, 3 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *