Idei despre curatarea cu otet si sare a fierului de calcat ars

Recunosc ca nu prea stiu sa calc insa azi am sa scriu un articol pe care il consider interesant atat pentru barbati cat si pentru femei.


Articolul de azi are ca subiect metode prin care se poate curata fierul de calcat de arsura care se formeaza pe talpa. Stratul negru care se depune pe talpa fierului de calcat este datorat temperaturii ridicate si nefolosirii lui in acelasi timp.

Metode de curatare pentru un fier de calcat cu talpa arsa:

1. Adauga o cana de sare si una de otet intr-o oala.

Amesteca bine la foc moderat pana cand sarea se topeste in otet. Dupa ce amestecul s-a racit ia o carpa si inmoaie-o in amestec. Cu carpa inmuiata sterge talpa fierului de calcat. O sa observi ca amestecul de sare si otet va actiona asupra arsurii de pe talpa fierului de calcat si incet incet o va indeparta fara sa strice suprafata fina din metal sau teflon.

Citeste si: Cum se scoate o pata de ulei dupa haine

De asemenea pentu a curata si orificiile de pe talpa foloseste betisoare de urechi. Inmoaie betisoarele de urechi in otetul din recipient si curata atent toate orificiile.

2. O alta metoda de a curata talpa fierului de calcat de arsura este sa iei o carpa pe care sa prrsari sare grinjoasa. Dupa asta incinge bine fietul de calcat si trece-l peste carpa cu sare pe ea. Dupa cateva serii “inainte-inapoi” o sa observi ca negrrala incepe sa dispara.

3. Curata fierul de calcat cu detergent de vase! O alta metoda usoara de a curata talpa fierului de calcat este sa pui pe o carpa putina apa si detergent de vase lichid. Cu partea cu detergent sterge bine talpa fierului de calcat.

4. Daca nici o solutie se mai sus nu a dat roade exista in magazine de specialitate solutii speciale pentru curatarea talpii unui fier de calcat. Poti incerca si aceasta varianta foloaind un material gros din bumbac.

Citeste si: Hainele au intrat la apa? Cum refac hainele intrate la apa?

Cam acestea au fost metodele prin carebpoti curata talpa unui fier de calcat de arsura. Din pacate talpa fierului de calcat va poate deteriora hainele deschise la culoare prin patare.

Spor la treaba si la calcat!

(Visited 32,302 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *