Idei reconditionare cada veche din fonta

Probabil că fiecare dintre voi aţi exprimat sau măcar gândit măcar o dată în viaţă expresiile “nimic nu mai e ce a fost” sau “nu se mai fabrică acum ce se făcea demult”.


Ei bine astăzi voi vorbi puţin despre cada de la baie, mai exact despre recondiţionarea ei. Sunt sigur că fiecare are sau a avut acasă o cadă din fontă dinaceea veche de când a fost construit blocul. Cu timpul luciul şi strălucirea acestui tip de cadă au pălit căpătând un aspect neîngrijit. Practic, oricât ai freca acest tip de cadă tot va avea un aspect matuit. Că şi soluţii de rezolvare a aspectului matuit al căzii sunt recondiţionarea sau schimbarea căzii.

Citeste si: Cum desfund scurgerea de la cada sau chiuveta cu otet

Dacă optezi pentru schimbarea căzii de baie ai iarăşi 2 variante. Schimbi cadă cu una din plastic ieftină şi proastă  sau schimbi cu una scimpa, tot cadă din fontă. În ambele variante vei face în casă un mic şantier deoarece va trebui să spargi plăcile de gresie şi faianţă în care este prinsă cadă. Mai mult vor fi implicate şi costuri suplimentare pentru manoperă şi materiale de construcţii.

Am vorbit mai sus despre schimbarea căzii de baie, actiune ceva mai costisitoare.

Cealaltă soluţie este recondiţionarea căzii de baie. Prin recondiţionarea căzii mă refer la vopsire (emailare). Principalele avantajele sunt deranjul mic în casă şi costul cu recondiţionarea care la fel este destul de mic ţinând cont de rezultat. Vopsirea sau emailarea căzii o poţi face tu pentru a avea un cost cât mai redus sau poţi apela la un specialist. În acest caz chiar dacă vei cheltui mai mulţi bani lucrarea de emailare – vopsire a căzii va fi mai durabilă. O operaţie de recondiţionare – vopsire – emailare cadă costă aproximativ 300 lei cu materiale incluse. În aceşti bani vei primi şi garanţie, termenul de garanţie diferind de la o firma la alta.

Citeste si: Firme reconditionare cada veche din fonta

În cazul în care hotărăşti să începi singur operaţia de recondiţionare a căzii uite care sunt paşii:

1. Se şlefuieşte bine suprafaţa căzii astfel încât emailul vechi să fie îndepărtat.

2. Se degresează bine toată suprafaţa căzii după şlefuire. Degresarea se poate face cu o soluţie specială pentru cazi recondiţionate care poate fi cumpărată din magazinele de profil.

3. După degresare se aplică stratul de vopsea sau email pe cada din fontă şlefuită şi degresată. Emailul sau vopseaua se poate aplica cu un spray sau un trafalet special. Acţiunea de aplicare email pe cada din fontă se face de 3 ori la intervale de o zi. După cel de-al treilea strat de email aplicat pe cadă este recomandat să nu se utilizeze cada cel puţin 2 zile pentru a avea timp să se usuce vopseaua email. Un spray cu email pentru cadă recondiţionată costă aproximativ 30 lei. Pentru o cadă normală de 1,6 metri se vor folosi cam 2 spray-uri de vopsea specială pentru cadă.

O cadă din fontă recondiţionată cu email sau vopsea poate rezista şi 6-7 ani, asta şi în funcţie de cât de profesionist a fost recondiţionată cada respectivă si bineinteles cat de bine este intretinuta.

ATENTIE!
Cada nu trebuie spălată niciodată cu substanţe abrazive!

In cazul in care oferi servicii de reconditionare cada din fonta nu ezita sa imi soliciti un banner de promovare pe aceasta pagina. Sunt sigur ca va fi de ajutor pentru cei ce cauta un astfel de serviciu si citesc articolul!

(Visited 48,121 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

 1. By Viorel B.

  Reply

  • By iohan

   Reply

   • By Aurel Tamas

    Reply

    • By Daniel

     Reply

  • By Munteanu florentina

   Reply

  • By Mihut Anca

   Reply

 2. By Cristi

  Reply

  • By Calinescu

   Reply

 3. Reply

 4. By Dan

  Reply

  • By Ce conteaza

   Reply

   • By Marcel

    Reply

   • By octav

    Reply

 5. By Cristi

  Reply

 6. By Mann Rudolf

  Reply

 7. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *