Instructiuni pentru priza programabila mecanica

De ceva vreme primesc sesizari de la “conducere” ca ar fi bine pentru sanatatea familiei ca routerul din casa sa fie oprit noaptea. Motivul: se pare ca routerul emite semnale wireless care ne radiaza non-stop.


Ei bine … care este rezolvarea intrebarii :

Cum programezi un router sa isi inchida wifi-ul la anumite ore?

Initial am zis ca nu este mare lucru ca seara, inainte de culcare sa ma dau jos din pat si sa il scot din priza iar dimineata sa fac actiunea inversa. Am facut aceasta treaba primitiva cateva zile insa dupa aceea m-am lasat de acest sport. Apoi am cautat sa gasesc o optiune a routerului prin care sa il programez cu privire emiterea undelor wireless noaptea insa se pare ca nu este atat de destept precum credeam.

Solutia a venit astazi, fara sa programez nimic. Plimbandu-ma prin Dedeman am vazut atarnata de o polita o pancarta pe care scria PRIZA PROGRAMABILA MECANICA. Am citit o data, am mai citit o data si imediat mi-a picat fisa: ce ar fi daca as cumpara eu o astfel de priza pe care sa o programez sa functioneze numai ziua iar noaptea sa nu mai trimita curent catre router.

Priza respectiva lucreaza la 230V, 50Hz si 16A. De asemenea priza este cu programare zilnica (24 ore), cu intervale minime de 15 minute si cu protectie pentru copii.

Priza programabila mecanica arata cam asa:

Priza programabila mecanica

Priza programabila mecanica

Pasi pentru setarea unei prize programabila mecanica (analogica):

1. Ia un creion sau un pix si apasati butonasele negre de pe marginea cercului negru. Pentru fiecare 15 minute se apasa cate un dinte negru. Practic, imagineqza-ti cadranul un ceas iar tu apesi pe dintii corespunzatori intervalului orar in care doresti ca priza programabila sa fie functionala.

2. Dupa ce ai reglat perioadele de functionare a prizei programabile mecanice va trebui sa rotesti comutatorul astfel incat in dreptul sagetii de pe cerc sa fie ora la care faci programarea.

3. Introdu stecherul aparatului care doresti sa fie programat in priza programabila. Conecteaza apoi priza programabila in priza de la reteaua de curent electric.

4. Setarea butonului lateral. Daca butonul este apasat in sus atunci priza programabila va functiona in functie de cum ai setat dintii de pe marginea cercului negru. In cazul in care butonul este indreptat in jos atunci priza programabila va functiona ca o priza normala fara sa tina cont de setarile pe care le-ai facut.

Tu ce solutie ai ales ca sa programezi un router sa isi inchida wifi-ul la anumite ore?

Am vazut ca exista si prize programabile digitale. Oare sunt mai fiabile decat prizele programabile mecanice?

La ce aplicatii mai folositi astfel de prize programabile?

(Visited 1,069 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Anca

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *