De ce este bine sa mananci macris. Beneficii macris

Zilele trecute am tras cu urechea la o discutie legata de macris. Din cate am auzit macrisul este o o planta ce ofera multe beneficii pentru corpul nostru.


Macriscul are aspectul unei frunze verzi si este originar din Europa. Continutul bogat de fier, fosfor, zinc si vitamine il face un aliat puternic impotriva diferitelor afectiuni.

Am sa va prezint mai jos o lista cu ce beneficii are macrisul:

1. Macrisul este bun pentru problemele cardiovasculare. Datorita continutului ridicat de luteina, macrisul scade colesterolul rau reducand astfel sansele aparitiei bolilor cardiovasculare. Din acest motiv este stiut faptul ca macrisul are puterea de a elimina treptat grasimea din sange.

2. Compresele cu frunze de macris pot ameliora bolile de piele, in unele cazuri chiar tratandu-le. Folositi ori de cate ori aveti ocazia compresele cu macris pentru tratarea afectiunilor de piele.

3. Macrisul este indicat persoanelor cu probleme la glanda tiroida. Continutul mar de iod din macris ajuta la cresterea vitezei metabolismului.

4. Sucul de macris creste semnificativ imunitatea organismului. Consumand constant acest suc va crstti sansele de invingere a infectiilor din organism.

Beneficii macris

Beneficii macris

5. Macrisul este indicat persoanelor anemice deoarece este bogat in fier. Din acest motiv persoanele cu lipsa de fier pot manca din cand in cand alimente combinate cu macris sau chiar suc de macris.

Citeste si: Lista alimente bogate in fibre

6. Stiai ca macrisul are puterea de a-ti pune ficatul pe picioare. Mananca macris daca ai probleme cu ficatul. De asemenea daca ai fost descoperit cu ficat gras este bine sa mananci macris.

Tu ce sti despre beneficiile frunzei de macris?

Te-a ajutat pana acum in vteo afectiune a organismului?

Cu ce este bine sa mananci macris?

Daca cunoati deja aceasta planta si vrei sa imparti si celorlalti cateva informatii despre ea esti binevenit. Poti lasa mai jos un comentariu legat de beneficiile macrisului.

(Visited 59 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *