Problema laptop. Dezactivarea functiei Fn-function. Setari tastatura – butoane F1 -F12

Pentru ca astazi mi-am schimbat laptopul cu unul nou v-am pregatit un articol care sunt sigur ca o sa va placa. Chiar daca unii din voi stiti deja despre ce este vorba voi continua cu explicatia actiunii de setare / dezactivare a funtiei Fn de la tastatura.


Mai pe romaneste treaba sta in felul urmator. De cand ma stiu ca sa inchid o fereastra apas pe tasta ALT +F4. Mai mult, tasta F5 o folosesc la greu mai ales cand fac modificari la site si dau refresh pe pagina.

La noul meu laptop am buton de Fn si ca sa apas F5 de exemplu, sa dau un simplu refresh trebuie sa apas in acelasi timp si tasta Fn din stanga butonului de Space.

Ca sa poti schimba functionalitatea tastelor F de la tastatura (F1 – F12) trebuie sa dezactivezi aceasta tasta (Fn).

Oare cum se dezactiveaza tasta Fn?
Ca sa dezactivezi tasta Fn trebuie sa dai un restart la laptop si sa intri in BIOS. Aici la System Configuration va trebui sa mergi cu ajutorul cursorului la meniul Action Key Mode si selectezi Disable. Dupa ce ai terminat, salveaza si repornete Windows-ul. Daca ai urmat pasii asa cum au foat ei scrisi mai sus acum tasta Fn ar trebui sa fie dezactivata iar F5-ul tau sa dea refresh.

O zi buna 🙂

(Visited 14,145 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Lucian

    Reply

  2. By Loredana

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *