Probleme bazin wc. Cum schimb flotorul la un bazin de wc?

Ce este un flotor pentru WC?


Flotorul pentru WC este dupa parerea mea cea mai importanta piesa a bazinului de wc deoarece acesta asigura faptul ca alimentarea bazinului cu apa este oprita atunci cand nivelul apei ajunge la o anumita limita, limita pe care o poti seta singur cu ajutorul unei surubelnite dreapta.

Cand actioneaza flotorul unui WC?

Flotorul actioneaza atunci cand nivelul apei din bazin scade, mai exact atunci cand apa din bazin curge pe teava din partea de jos a bazinului pentru a curata wc-ul. O data ce nivelul apei scade garnitura de etansare se misca si permite reumplerea bazinului.

Problema pe care eu am avut-o la wc a fost faptul ca aveam scurgeri de apa pe la niplul care face legatura bazinului cu furtunul metalic de racordare la coloana de apa. Dupa ce am oprit apa de la robinet am demontat prima oara furtunul metalic.

Am inceput apoi sa mesteresc la filetul unde este prins flotorul si am observat ca filetul era rupt, practic o parte din el era prins in piulita si automat ca nu mai functiona in parametrii normali. Mi-am vazut in continuare de treaba si am demontat flotorul pentru a merge sa achizitionez altul.

De ce trebuie sa tin cont cand schimb flotorul la bazinul wc-ului?

Flotorul bazinului este o piesa independenta de modelul bazinului pe care este montat. In cazul in care doresti sa il schimbi va trebui sa ti cont doar de marimea filetului exterior, filet pe care vine prins furtunul metalic de alimentare cu apa. La mine marimea filetului a fost de 3/4.

Asa cum spuneam am mers imediat la Dedeman unde un domn foarte serviabil mi-a recomandat un flotor de la Geberit, flotor universal cunoscut pentru performantele sale bune. Am mers pe mana lui si l-am cumparat, m-a costat 39 de lei. Un bazin identic cu al meu m-ar fi costat 105 lei si nu se justifica investitia.

Citeste si: Cum repar bateria monocomanda. Probleme baterie chiuveta

Am mers acasa si m-am apucat de montaj (spre supararea sefei sotiei care vroia sa doarma). Operatia de montare a fost mult mai simpla decat cea de demontare. Filetul flotantului s-a potrivit perfect si din cate am observat este si ceva mai silentios.

Reglarea flotantului pentru bazinul wc-ului

Dupa ce montezi flotorul acesta se poate regla, mai exact poti regla nivelul apei in bazin la care sa se opreasca alimentarea. Pentru cei care vor sa faca economie de apa pot regla un nivel al apei ceva mai scazut. Cu o surubelnita dreapta poti regla flotorul, exact ca in imaginile de mai jos. Eu am optat pentru un nivel mai scazut al apei in rezervor (da, sunt setat pe modul economic).

Flotor bazin WC cu filet rupt fotografie in detaliu

Flotor bazin WC cu filet rupt fotografie in detaliu

Flotor bazin WC Geberit - universal

Flotor bazin WC Geberit – universal

Flotor nou schimbat la WC

Flotor nou schimbat la WC

Flotor stricat in bazin WC

Flotor stricat in bazin WC

Montare flotor pentru bazin de WC

Montare flotor pentru bazin de WC

Montare stut flotor bazin WC

Montare stut flotor bazin WC

Reglare flotor cu surubelnitanivel ridicat de apa

Reglare flotor cu surubelnitanivel ridicat de apa

Reglare flotor cu surubelnitanivel scazut de apa

Reglare flotor cu surubelnitanivel scazut de apa

Dupa montarea flotorului poti face cateva probe ca sa te asiguri ca nu ai scurgeri de apa pe undeva apoi sa montezi capacul la loc.

Cam asta a fost experienta mea cu flotorul bazinului de la Wc.

In cazul in care ai nelamuriri am sa te rog sa ma deranjezi cu un comentariu iar daca totusi zi citit de 2 ori acest articol si la final iti pui singur intrebarea “care e flotorul in ecuatia asta?” fa-ti un bine si cheama un instalator :))).

Sa auzim de bine!

(Visited 15,539 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

 1. By Denisa

  Reply

 2. By Vali

  Reply

  • By Andrei

   Reply

 3. By dede cetin

  Reply

  • By Vali

   Reply

   • By Andrei

    Reply

    • By Vali

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *