Reparatie gaura in perete. Cum astup o gaura in perete?

Pentru ca zilele acestea am reusit sa dau si eu gaura pentru tubul de ventilatie al hotei la bucatarie am considerat ca este cazul sa duc treaba pana la capat sinsa fac reparatiile necesare.


Asa cum scriam in articolul de acum cateva zile, chiar daca stricaciunile peretelui au fost minore tot a trebuit sa imi aloc 2 ore sa fac reparatiile de rigoare.

Vorba lunga saracia omului … hai sa vedem de ce ai nevoie atunci cand iti propui sa astupi/repari o gaura in perete:

– o perie sau mai comod un aspirator. Inainte de a incepe reparatia peretelui trebuie sa te asiguri ca ai indepartat tot praful pentru ca altfel risti ca ipsosul sa nu faca priza cu peretele.

– praful de ipsos trebuie amestecat cu apa pana devine un amestec omogen. Pentru asta ai nevoie de un recipient pe care apoi sa il arunci sau sa il folosesti la reparatii in casa;

– smirghel. Dupa reparatii intervine o bucata de smirghel cu ajutorul caruia se va face finisarea peretelui. Cumpara un jmirghel cu o granulatie cat mai fina.

– spaclu. Toata lumea stie ca un spaclu este nelipsit din sculele unui meserias iar daca citeati aceste randuri este clar ca in acest moment meseriasul din tine incearca sa se afirme;

Spaclu

Spaclu

 

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa repari o gaura in perete:

Prima data va trebui sa indepartezi praful si resturile care au ramas in zona cu pricina. Foloseste pentru asta o perie sau un aspirator. Eu peraonal aleg aspiratorul, merge foarte repede.

Dupa ce zona este curatata bine va trebui sa umezesti putin zona pe care vrei sa faci reparatia. Nu uita ca daca nu umezesti zona risti ca ipsosul sa nu faca priza cu peretele.

Amesteca ipsosul cu apa intr-un recipient pana cand obtii o pasta vascoasa si omogena

Cu ajutorul unui spaclu ia cu atentie ipsosul pasta din recipient si umple gaura pe care vrei sa o astupi din perete. Cu ajutorul spaclului va trebui apoi sa si finisezi zona peretelui reparata.

Lasa mai apoi ipsosul sa se usuce. Pentru un aspect ok va fi nevoie de smirghel ca sa netezesti zona reparata.

Dupa ce ai netezit zona incepi sa aplici vopseaua lavabila. Dupa ce se usuca si vopseaua lavabila este semn ca treaba este gata.

(Visited 5,140 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *