Reparatie rugina auto. Cum inlatur rugina de pe tabla?

Fiecare din noi are cu siguranta masina si din aceasta cauza este imposibil sa nu va fi deranjat vreodata aparitia unor urme de rugina pe tabla masinii pe care o conduceti. Rugina apare cel mai des pe praguri, aripi, haion sa rezervorul masinii.


In cazul in care citesti acest articol este foarte clar faptul ca vrei sa iei masuri si sa repari tabla masinii tale prin inlaturarea ruginii si repararea tablei.

Cum pot inlatura rugina de pe masina?
De regula rugina apare ca urmare a contactului direct al metalului cu apa. Din cauza ca vopseaua si lacul de pe tabla a fost inlaturat datorita unei zgarieturi apa a inceput sa actioneze si sa deterioreze tabla masinii.

Este recomandat sa actionezi rapid pentru ca daca lasi rugina sa se extinda sunt sanse mari sa nu mai poti repara elementul masinii si automat sa cumperi unul nou.

Pasul 1.
Curata zona afectata de rugina cu un smirghel pana cand ajungi la metal. Curatarea efectiva va lua sfarsit cand in zona in care actionezi nu se mai vede urma de rugina.

Pasul 2.
Cu un spray cu sinc pulverizeaza zona in care ai folosit smirghelul.

Pasul 3.
Dupa ce zync-ul s-a uscat aplica un strat de grund. Grundul este folosit pentru a face o legatura buna intre metal si vopsea.

Pasul 4.
Deschide cutia de chit si cu un spaclu fin sau o spatula din plastic acopera gaura pe care ai facut-o mai devreme (fosta locatie a riginii).

Pasul 5.
Dupa ce chitul s-a uscat bine foloseste un smirghel fin pentru a netezii zona in care lucrezi. Cu buricul degetelor verifica zona pana cand este sigur ca nu mai sunt denivelari.

Pasul 6.
Aplica un praf de spray cu vopsea. Vopseaua se aplica si putin peste vopseaua originala a masinii. APlica un strat subtire de vopsea. Dupa aceea, asteapta 24 de ore si mai aplica inca un strat de vopsea.

Pasul 7.
Pentru un rezultat cat mai bun este recomandat sa aplici un polish masinii. Polish-ul pierde micile diferente de culoare intre vopseaua initiala a masinii si cea noua. Chiar daca ai folosit acelasi cod de culoare este posibil sa ai o mica diferenta de nuanta deoarece soarele a actionat asupra culorii initiale a masinii tale.

PS: intr-un articol precedent am vorbit despre actiunea de reparatie bara auto din plastic. Daca crezi ca iti este de folos te poti inspira si aici. Diferenta este ca in loc de chit s-au folosit straturi de fibra de sticla.

 

(Visited 14,376 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

  1. By Petrescu Constantin Bogdan

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *