Reteta de chiftele de cartofi

Aseara am pregatit o gustare rapida din chiftele de cartofi. Reteta se prepara foarte usor, rapid si este foarte gustoasa.


Ingrediente pentru chiftele de cartofi:

– 3 oua

– un kilogram de cartofi

– o cana de faina

– o ceapa mare

– ulei

– sare si piper

Cum se prepara chiftele de cartofi

1. Se curata ceapa si se toaca marunt marunt.

2. Punem intr-o cratita o lingura de ulei la incins.

3. Punem ceapa tocata marunt in cratita cu uleiul incins. Lasam ceapa la calit maxim 2 minute, pana prinde o culoare aurie.

4. Intre timp punem la fiert cartofii intregi, necuratati.

5. Dupa ce cartofii s-au fiert bine ii scurgem de apa, ii punem la racit si apoi ii curatam.

6. Punem apoi cartofii intr-un bol si cu ajutorul unei furculite ii pasam bine.

Reteta de chiftele de cartofi

Reteta de chiftele de cartofi

7. In bolul in care am pasat cartofii adaugam ceapa calita, ouale, sare, piper si faina. Amestecam bine toate i gredientele pana obtinem o pasta omogena.

8. Cu mainile date prin ulei luam aluat si formam chiftelute rotunde. Le dam apoi prin faina si le punem la prajit in ulei incins.

9. Ideal este ca dupa prajire chiftelele de cartofi sa fie scoase pe un platou tapetat cu servetele. Servetelele au rolul de a suge uleiul din chiftelele de cartofi.

Chiftelele mele de cartofi au avut succes total. Toata lumea a mancat iar la final am avut solicitari de a reincerca aceasta reteta. Mie imi place sa mananc chiftele de cartofi cu salata de spanac si dressing facut din iaurt si mustar de hrean.

E adevarat ca din cauza ca este prajeala aceasta masa nu este indicata seara. Stiu, insa din cand in cand poti calca si stramb. Important este sa nu iti faci un obicei din asta.

Tu ce parere ai despre chiftelele de cartofi? Ingrasa oare atat de tare incat sa nu le mai preparam deloc?

Pofta buna!



Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *