Setari si configurare router wireless D-Link DIR-635

Pentru ca astazi am hotarat sa imi schimb batranul router din casa care nu prea mai facea fata cerintelor voi face un scurt review despre routerul D-Link DIR-635.


Mai jos voi incerca sa va ascriu pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a seta acest tip de router de la alimentarea cu curent si pana la setarile datelor de logare de la RDS.

Pentru inceput voi incepe cu o scurta descriere a routerului D-Link DIR-635. La prima vedere pare destul de robust. Routerul D-link DIR-635 iese putin din tipare din cauza celor 3 antene cu care emite.

Legat de porturi va pot spune ca este prevazut cu 4 porturi pentru retea si unul de Wlan. Are acelasi tip de buton de resetare a setarilor din fabrica, buton ce poate fi actionat foarte usor cu varful unui pix sau creion.

Am montat routerul, l-am alimentat cu curent si am introdus cablul de internet in wlan. Pana aici totul este foarte simplu.

Router D-Link Dir-635

Router D-Link Dir-635

 

Pentru a intra in meniul routerului si a incepe toate setarile de care ai nevoie va trebui sa te conectezi la router. La router te poti conecta fie prin intermediul unui cablu de retea fie direct wireless, in cazul in care folosesti un laptop. Eu am folosit varianta wireless deoarece mi s-a parut mai simpla. Bun … deschidem un browser iar la adresa introducem ip-ul: 192.168.70.1 si apasam enter. Se va deschide o fereastra identica cu cea de mai jos.

Logare Router D-Link DIR-635

Logare Router D-Link DIR-635

La user name se introduce admin iar la parola se lasa liber. Orice router abia desigilat sau abia resetat nu va avea parola. Asa cum spuneam se apasa enter de la tastatura sau butonul de Log In.

Pasul 1.  Setarea parolei de administrare a routerului.

Dupa logare este recomandat sa se seteze parola de administrator, parola ce nu are rost sa iti mai spun ca nu trebuie sa o stie toata lumea.

Schimbare parola administrator Router D-Link DIR-635

Schimbare parola administrator Router D-Link DIR-635

Dupa ce ai setat parola apasa butonul de sus stanga “save settings”. Routerul te va intreba daca doresti sa il resetezi… e ok sa accepti.

Acum, dupa schimbarea parolei routerul tau este in siguranta si poti incepe personalizarea setarilor. Consider ca este timpul sa il conectam la internet. Asa cum spuneam mai sus eu am internet de la RDS, asa ca iti voi arata cum sa conectezi un router la internet … logic de la RDS :).

Pasul 2. Setarile necesare pentru conectarea routerului la RDS

De la TAB-ul orizontal alege cu mouse-ul “SETUP” iar de la tabul din stanga “INTERNET”. Alege apoi de jos butonul: “Manual Internet Connection Setup”.

Setare conexiune internet la RDS pentru router D-Link DIR-635

Setare conexiune internet la RDS pentru router D-Link DIR-635

Va aparea o alta fereastra cu multe campuri care nu va trebui sa te sperie deoarece se vor completa foarte simplu.

Setari conexiune internet la RDS pentru router D-Link DIR-635

Setari conexiune internet la RDS pentru router D-Link DIR-635

– la “My internet Connection is:” alege asa cum am ales si eu “PPPoE(Username/Password)“;
– la “Enable Advanced DNS Service :” va trebui sa lasi casuta NEBIFATA, asa cum am facut si eu in imaginea de mai sus;
– la “Address Mode :” se bifeaza Dynamic IP;
– la “Username :” se completeaza cu userul pe care l-ai primit de la RDS atunci cand ai facut contract. Userul se gaseste chiar in textul contractului;
– la “Password :” se completeaza cu parola pe care ai primit-o de la RDS atunci cand ai facut contract. Parola se gaseste chiar in textul contractului;
– la “Verify Password :” se completeaza tot cu parola;
– la “Service Name:” se lasa campul gol;
– la “Reconnect Mode :” se poate bifa atat Always on cat si On demand;
Restul campurilor le lasi asa cum sunt. Dupa ce ai facut aceste setari ai sus in dreapta butonul de “Save settings”. Apasa si reporneste routerul.

Pasul 3. Configurarea retelei wireless pentru routerul D-Link DIR-635

De la meniul orizontal se alege butonul SETUP iar de la cel vertical se alege WIRELESS SETTINGS. Jos de tot va aparea un buton numit “MANUAL WIRELESS NETWORK SETUP“. Acceseaza-l pentru ca va trebui sa facem setarea wireless-ului manual.

Aici va aparea o pagina si va trebui sa faci urmatoarele setari:
– la “Enable Wireless:” casuta aceea va trebui sa fie mereu bifata. Atunci cand este debifata nu vei avea semnal wireless;
– la “Wireless Network Name :” va trebui sa completezi numele retelei tale. Da un nume comun!
– la “Enable Auto Channel Scan :” va trebui sa bifezi aceasta casuta;
– la “Transmission Rate :” va trebui sa setezi best
– la “Channel Width :” seteaza optiunea “Auto 20/40 MHz”;
– la “Visibility Status :” va trebui sa setezi casuta “Visible”;

Mai jos:
– la “Security Mode“: alege “WPA Personal”;

La sectiunea WPA:
– la “WPA Mode :” alege WPA2 only;
– la “Cipher Type :” alege AES;

– la “Pre-Shared Key” va trebui sa scrii parola ta de acces la reteaua wireless. Atentie, aceasta parola nu are nici o legatura cu cea cu care te loghezi la panoul de administrare al routerului despre care discutam astazi! Mai pe romaneste cu aceasta parola poti naviga pe internet la acest router.

Dupa toate aceste setari apasa de sus din stanga Save Settings. Routerul te va intreba daca doresti o repornire, iti recomand sa raspunzi afirmativ pentru a se putea rescrie toate setarile. Imediat ce porneste routerul ar trebui sa se activeze si reteaua wireless si sa o vezi.

Pasul 4. Modificarea puterii antenelor.

Asa cum spuneam la inceputul articolului routerul D-Link Dir-635 este prevazut cu 3 antene de emitere.

Setare putere de emisie antene router D-Link Dir-635

Setare putere de emisie antene router D-Link Dir-635

Mergi la ADVANCED din tabul orizontal si apoi la ADVANCED WIRELESS din tabul vertical. Vezi imaginea de mai sus. In cazul in care doresti sa ai o viteza mai mare de download pe o suprafata mai mica poti alege LOW. In cazul in care doresti ca semnalul tau sa se raspandeasca pe o suprafata mai mare ( vrei sa bata din casa pana in statia de RATB din fata blocului) este recomandat sa alegi HIGH. Dupa ce ai facut si aceste alegeri apasa de sus din stanga Save Settings.

Cam aceasta a fost prima mea experienta cu routerul D-Link DIR-635. Momentan sunt super multumit de el. Ca si amplasare am ales varianta prinderii lui pe peretele din holul de la intrare. In mod constant de internetul acestui router “trag” zilnic 2 Smartphone-uri, un Smart TV si un laptop, router-ul comportandu-se exemplar :).

Pana la noi achizitii sau probleme, va urez o zi placuta!

(Visited 4,651 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *