Sfaturi despre cum se curata masina de spalat

Masina de spalat rufe a devenit un electrocasnic extrem de important in casa motiv pentru care este bine sa ii acordam o atentie deosebita. Daca pe vremuri gospodinele spalau rufe in albie si doar bogatii aveau o masina de spalat rufe acum chiar si cei mai saraci oameni isi cumpara un astfel de electrocasnic.


Dar oare toti dintre noi stim cum sa avem grija de masina de spalat si cum sa o protejam cat mai bine?

Astazi am pregatit un tutorial despre cum se poate curata masina de spalat. Eu recunosc ca pana acum nu prea am facut acest procedeu dar promit ca o sa il fac macar o data la jumatate de an. Curatarea periodica a masinii de spalat rufe este benefica atat pentru o utilizare indelungata cat si pentru a avea haine curate si cu un miros proaspat dupa spalare.

La o simpla cautare pe internet sau chiar in magazine de specialitate gasim fel de fel de produse destinate acestui proces insa rezolvarea poate fi gasita chiar in casele noastre.

Cu ce se curata masina de spalat rufe?

Varianta cea mai simpla, ieftina si cu rezultate bune este sa folositi o sticla de otet in combinatie cu bicarbonat de sodiu.

Pasii pentru curatarea masinii de spalat rufe sunt urmatorii:

1. Asigura-te ca in masina de spalat nu a ramas nici macar o rufa.

2. Consulta manualul masinii de spalat rufe si afla care este cel mai lung si cu temperatura cea mai mare program de spalat.

3. Seteaza respectivul program pe masina de spalat rufe.

4. Pune 4 cani de otet in masina de spalat (se poate pune direct in interiorul masinii de spalat, acolo unde se baga si rufele la spalat).

5. Adauga o cana de bicarbonat de sodiu.

6. Inchide usa masinii de spalat rufe si o pornim.

7. In functie de fiecare masina de spalat observam cu atentie cand se umple cu apa. Dupa ce masina s-a umplut cu apa o oprim si lasam sa actioneze otetul si bicarbonatul de sodiu aproximativ 90 de minute.

8. Dupa cele 90 de minute pornim din nou masina de spalat rufe si o lasam sa isi termine programul respectiv.

9. Dupa ce masina de spalat rufe a terminat programul lasam usa deschisa pentru aerisire.

De asemenea se recomanda ca dupa orice program de spalat rufe usa masinii de spalat sa fie lasata deschisa pentru a se evapora apa cat mai rapid. Prin evaporare apa din masina de spalat rufe nu va mai da acea senzatie de miros neplacut.

Tu cum ai grija de masina ta de spalat rufe?

(Visited 377 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *