Sfaturi pentru curatare tapiterie auto acasa cu Vanish

Cu ce se curata tapiteria masinii? In cazul in care nu esti adeptul unei huse pentru interiorul masinii va trebui sa recunosti ca intretinerea tapiteriei auto este destul de grea mai ales pentru familiile cu copii mici.


Vorbesc despre acest aspect din proprie experienta pentru ca mereu cand o vad pe cea mica urcandu-se in masina ca in leagan mi se rupe inima. Mai mult…daca mai este si noroi pe strada este clar…trebuie sa spal masina la interior.

Cu toate ca sunt persoane care considera ca nu este prea important aspectul intetior al masinii pentru mine este total invers. Mai mult in cazul in care la un moment dat doresti sa vinzi masina, tapiteria masinii este cea care reflecta modul in care a fost intretinuta masina respectiva.

Ei bine…ce avem de facut in cazul in care pe bancheta masinii avem murdarii provocate de cafea, suc, sosuri, grasime, sau chiar noroi?

Cu ce se curata tapiteria masinii?

1. Tapiteria auto se va curata doar in zile insorite altfel risti ca in masina sa apara un miros neplacut de care greu ai sa scapi.

2. Dupa ce ai eliberat tot de pe banchete si scaune foloseste un aspirator pentru a aspira surplusul de praf din masina. Daca ai locuri iguste in care nu ajunge aspiratorul foloseste capetele speciale ale furtunului.

3. Intr-un recipient destul de inalt (eu am folosit o galeata din platic) pune apa calda si solutie de covoare Vanish. Pe eticheta detergentului ai sa gasesti instructiunile de utilizare si cantitatile pe care va trebui sa le respecti.

4. Dupa ce ai pus apa si detergentul pentru tapiterie auto amesteca bine cu mana pana cand incepe sa se formeze spuma. Acea spuma ai sa o folosesti pentru curatarea tapiteriei auto.

5. Ia o bucata de perdea de marime aproximativa 50 cm X 50 cm si pune spuma peste ea.

6. Cu perdeaua plina de spuma incepi si freaca fiecare particica de tapiterie. Folosirea spumei este ideala pentru ca nu se imbiba prea mult scaunele si bancheta masinii de apa.

Mai exista si o alta varianta. Se gasesc pe piata recipiente cu capete care atunci cand pulverizeaza transforma solutia direct in spuna. Arunca spuma direct pe tapitetia auto si freaca bine cu bucata de perdea.

7. Dupa ce ai frecat tapiteria cu spuma si perdea e momentul sa cureti detergentul din masina. Inmoaie perdeaua in apa curata si freaca din nou bancheta si scaunele. Clateste perdeaua cat poti de des.

8. Dupa ce ai curatat detergentul lasa usile masinii deschise minim 8 ore pentru a fi sigur ca apa s-a evaporat. Spre exemplu eu am lasat masina cu usile deschise 2 zile, ca sa fiu sigur.

(Visited 22,229 times, 1 visits today)



Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

 1. By Lidia

  Reply

  • By Andrei

   Reply

 2. By Ovidiu

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *