Sfaturi utile despre cum aleg o baterie auto?

Astazi am sa va prezint cateva sfaturi utile din domeniul auto, sfaturi legate de pasii si detaliile pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand vrei sa iti cumperi o baterie la masina. Toata lumea stie ca o masina trebuie sa aiba mereu o baterie care sa o puna si sa o mentina in functiune. De asemenea nu este indivcat sa facem rabat la calitatea unui acumulator auto pentru ca exista sanse ca la un moment dat sa ne lase cand nici nu te astepti.


Primul pas in alegerea unui acumulator auto este sa citesti cu atentie specificatiile din cartea tehnica. Acumulatorul auto va trebui ales exact pe dimensiunea specificata in cartea tehnica iar capacitatea egala sau cu maxim 20% mai mare decat specificatiile din carte.

Este total gresit sa achizitionezi un acumulator auto ce are capacitatea mai mica decat cea specificata in cartea tehnica.

Dupa ce te-ai decis cu privire la specificatiile si producatorul bateriei va trebui sa cauti un furnizor de piese auto. Furnizorul bateriei auto trebuie sa fie consacrat pe piata romaneasca, un magazin mare, fie el la strada sau online. In cazul in care optezi pentru un magazin online de baterie de masina incearca sa gasesti cateva pareri si recenzii cu privire la seriozitatea acestuia.

Dupa ce ai cumparat bateria pentru masina cauta un service autorizat care sa iti asigure demontarea acumulatorului vechi si montarea celui nou. Nu accepta sfaturi ale “cofetarilor” cu privire la montarea bateriei pe masina in fata blocului.

Gandeste-te la urmatorul scenariu:

Iti montezi in fata blocului bateria pe masina. La jumatate de an de la montaj bateria te lasa si mergi la magazinul de unde ai cumparat-o pentru solicitarea schimbarii produsului pe baza garantiei. Magazinul iti va accepta cererea numai dupa ce prezinti actul prin care se atesta faptul ca bateria s-a montat pe masina intr-un service autorizat. In cazul in care nu ai acel act bateria nu va face obiectul garantiei.

(Visited 284 times, 1 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *