Sfaturi utile pentru o vizita la Lacurile Plitvice din Croatia

Parcul National Lacurile Plitvice este cel mai mare parc national din Croatia si in acelasi timp cel mai vechi parc din Europa. Lacurile Plitvice dateaza din anul 1949 si este situat aproape de granite cu bosnia si Hertegovina.

Cat costa intrarea la Lacurile Plitvice?

Inainte de toate tine cont ca e bine sa ajungi la Lacurile Plitvice inainte de ora 10. Astfel eviti coada de la casa de bilete. Intrarea la Lacurile Plitvice este gratuita pentru copii sub 7 ani si pentru persoanele cu dizabilitati. In rest, costa aproximativ 20 euro/persoana pentru lunile aprilie, mai, septembrie si octombrie si 34 euro/persoana pentru lunile iunie, iulie si august. Cu toate acestea Parcul Plitvice este vizitat de un numar impresionant de turisti an de an. Tine cont de faptul ca in pretul biletului de intrare este inclus transportul cu autobuzul si vaporasul.

Alege un traseu care sa nu necesite deplasare cu autobuz sau vaporas. Astfel ai sanse mari sa stai la coada. Ideal ar fi ca de la intrare sa iti cumperi o harta a parcului Plitvice. Cu siguranta te va ajuta sa te orientezi mai usor. Pretul pentru o harta a parcului este de aproximativ 3 euro.

Informatii utile despre cum, unde si cat costa sa parchezi la Lacurile Plitvice

Ca sa poti intra sa vizitezi Parcul Plitvice o poti face prin una din cele 2 intrari: Entrance 1-Rastovaca și Entrance 2-Hladovina. Masina poate fi parcata la una din cele doua intrari. Procedura este simpla si intuitiva. Exista o bariera, apesi un buton, primesti un ticket inscriptionat cu ora la care ai intrat si parchezi masina. Dupa ce ai vizitat Parcul Plitvice, indiferent pe la ce poarta iesi, mergi la masina si la trecerea pe la bariera platesti contravaloarea parcarii. Pretul parcarii la Parcul Plitvice este de aproximativ 1 euro/ora sau aproximativ 10 euro/zi.

Cum e recomandat sa platesc in Croatia?

Ideal ar fi sa folosesti cardul. In cazul in care ai la tine euro ai sanse mari sa pierzi atunci cand iti vor face conversia. Ai grija in benzinarii pentru ca ai sa pierzi mult daca platesti cu euro. O discutie despre acest aspect ai putea sa vezi in acest articol despre Cardul Revolut.

Pentru ca am fost acolo imi permit sa iti mai recomand cate ceva legat de Parcul National Lacurile Plitvice:

– In Parcul Plitvice este recomandata incaltamintea de drumetie. Sunt fel si fel de portiuni in care nu sunt montate scanduri de lemn si atunci va trebui sa mergi pe pietre sau pamant. Din acest motiv tine cont si de faptul ca o sa fie destul de greu daca mergi cu caruciorul de bebelus.
– La jumatatea zilei parcul este extrem de aglomerat, uneori chiar enervant si risti sa-ti strici buna-dispozitie.
– Chiar daca ti se va parea incomod la inceput eu iti recomanda sa-ti iei la tine apa, chiar si mancare. Asa cum iti spuneam totul acolo este foarte scump si pe langa asta este posibil sa fie si foarte aglomerat.
– In cazul in care vrei sa te cazezi in zona Lacurilor Plitvice iti poti lua o cazare de pe Booking.

Uite mai jos si o prezentare video a destinatiei Parcul national Lacurile Plitvice:

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *