Ai smartphone sau tableta cu Android si nu se mai aprinde?

Fie ca este smartphone Samsung, Lenovo, Allview, Huawei, Asus sau orice alt tip cu sistem de operare Android uneori iti pot da batai de cap pentru ca nu vor sa se mai deschida. Cand spun ca un smartphone cu Android nu se mai deschide nu ma refer ca nu poti sa ii desfaci capacul ci ma refer la faptul ca nu mai porneste, sistemul de operare nu vrea sa mai ruleze.


Ce faci daca telefonul nu se mai deschide?

Inainte de a te hotari sa duci telefonul la service trebuie sa sti ca exista o varianta extrem de simpla prin care poti readuce complet telefonul la viata, fara vreo interventie de profesionist sau investitii in piese noi.

Unii dintre voi stiti, altii nu, orice telefon cu sistem de operare Android lucreaza asemenea unui PC astfel incat acesta este dotat inclusiv cu un BIOS. Atunci cand telefonul nu mai porneste trebuie neaparat sa cunosti combinatia de taste prin care poti intra in BIOS. Practic, daca telefonul nu se mai deschide prin accesarea meniului de bios ai posibilitatea sa readuci telefonul la setarile din fabrica.

Mare atentie: o data ce ai readus telefonul la setarile din fabrica toate informatiile personale stocate pe telefon se vor pierde!

Cum fac sa repornesc un telefon sau o tableta cu sistem de operare Android?

Asa cum va spuneam mai sus tot ce aveti de facut ca sa reporniti un telefon sau o tableta cu Android in Recovery Mode este sa apasati combinatia de butoane pe care le aveti la indemaba in functie de modelul telefonului.

Citeste si: Instalare navigator GPS Be On Road Offline pe Android

Astfel:
– combinatie intrare in Recovery Mode la Nexus: Volume Up, Volume Down şi Power (cele 3 butoane apasate in acelasi timp);
– combinatie intrare in Recovery Mode la Samsung S4: Volum sus, Power și Home in acelasi timp si dupa ce vezi logo-ul dai drumul la power;
– combinatie intrare in Recovery Mode la Samsung Galaxy S5: apasa simultan pe Volume Up, Home si Power
– combinatie intrare in Recovery Mode la Htc M8:  apasa simultan pe Volume Up, Home si Power.

O data ce ai intrat in Recovery Mode tot ce ai de facut este sa accesezi optiunea “wipe data / factory reset” dupa care sa apesi YES. Un lucru foarte important de care va trebui sa ti cont atunci cand intri in Recovery Mode este faptul ca functia de touch nu este activa.

Dupa ce ai resetat telefonul sau tableta si le-ai readus la setarile din fabrica telefonul tau va fi ca nou (ma refer la sistemul de operare Android).

Citeste si: Cum să înregistrez convorbirile telefonice pe telefonul mobil

In cazul in care cunosti alte combinatii la alte telefoane sau tablete cu care poti accesa Recovery Mode am sa te rog sa le specifici mai jos intr-un comentariu.

(Visited 23,587 times, 2 visits today)Pareri sau sugestii pentru mine?
Da-mi de veste si de restul ma ocup eu!

Comments

 1. By Ioana

  Reply

 2. By nicol

  Reply

 3. By Valery

  Reply

 4. By Tyby

  Reply

  • By Demien

   Reply

 5. By Ninel adrian

  Reply

 6. By Oltean Claudiu

  Reply

  • By adela

   Reply

 7. By doru

  Reply

 8. By Cristian

  Reply

  • By gaby

   Reply

 9. By Magdalena Georgescu

  Reply

  • By ionut

   Reply

 10. By cristi

  Reply

 11. By cristi

  Reply

 12. By Sexosul

  Reply

  • By Andrei

   Reply

 13. By Langa paula

  Reply

 14. By Stefan

  Reply

 15. By Flavia

  Reply

 16. By DENISA

  Reply

 17. By Simion Andrei

  Reply

 18. By Negrea

  Reply

 19. By Apostol Luis

  Reply

 20. By Ldjjjfl

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *