Vacanta in Zakynthos! 5 obiective de vizitat

In cazul in care te-ai hotarat sa iti petreci vacanta in Zakynthos ti-am pregatit cateva informatii interesante si utile. Insula Zakynthos se afla pe coasta de est a Greciei. Aceasta este caracterizata ca o insula cu multa vegetatie si plaje gata sa primeasca oricand vizitele turistilor interesati.
Obiective de vizitat in Zakynthos!

Când e bine sa mergi in vacanta in Zakynthos?

Pentru o vacanta in Zakynthos este recomandat sa alegi perioada mai –  septembrie. De ce? Simplu, pentru ca sansele ca o ploaie sa iti strice buna dispozitie sunt aproape imposibile.

Pesterile albastre sau Blue Caves

Pesterile albastre din Zakynthos se pot vizita doar cu acces de pe mare, acestea reprezentând una dintre atractiile principale din zona. Situate pe coasta de nord a insulei, o data vizitate cu siguranta va vor impresiona pentru ca peretii acestora sunt albastrii din cauza reflexiei apei. Cea mai mare pestera albastra din Zakynthos este Kianoun.

Pesterile albastre din Zakynthos

Pesterile albastre din Zakynthos 1

Parcul National Marin Zakynthos din Laganas Bay

Parcul National Marin Zakynthos din Laganas Bay este format din insulele Pelouzo, Cameo, Marathonisi si plajele Porto Koukla, Agyos Sostis, Laganas, Kalamaki, Sekania , Dafni si Gheraka. Poate ca ati auzit de celebrele broaste testoase Caretta-Caretta, acestea fiind emblema insulei. Atunci când vizitezi Zakynthos ia in calcul si o excursie optionala pentru observarea acestor broaste testoase, animale renumite pentru gatul si capul foarte mare.

Legat de testoasele Caretta-Caretta tine cont ca in jurul insulei Zakynthos ai sa gasesti insula Marathonisi, o insula ce are forma unei broaste testoase. In Marathonisi broastele testoase Caretta-Caretta se inmultesc in mare parte depunând oua pe nisipul de pe plaja. Mare atentie insa când vizitati acest obiectiv turistic, sansele de a strica habitaclul acestor animale este foarte mare, cuiburile cu oua fiind marcate cu un cadru de lemn.

Caretta-Caretta Zakynthos

Marathonisi Caretta-Caretta Zakynthos

Insula Cameo

Insula Cameo, o insula privata foarte mica situata langa satul Agios Sostis, atrage prin simplitate si linistea pe care o ofera. In cazul in care doresti sa o vizitezi va trebui sa platesti o taxa mica pentru acces insa iti garantez ca merita din plin pentru ca e o oaza de liniste, total opus atunci când se insereaza si insula parca invie.

Insula Cameo

Orasul Zakynthos (Zante)

Orasul Zante este recunoscut prin portul pe care acesta il reprezinta. Numarul mare de centre comerciale atrag turistii ca un furnicar. In anul 1953 a avut loc un cutremur in urma caruia foarte multe cladiri au fost afectate. Ulterior, cladirile au fost reconstruite si reconsolidate. Planurile si structurile arhitecturale ale cladirilor au fost pastrate in totalitate.
Orasul Zante

Plaja Navagio

Plaja Navagio este cel mai vizitat obiectiv turistic al Greciei. Personal am vizitat de doua ori aceasta plaja si as mai face-o macar o data cu prima ocazie. Accesul pe aceasta plaja se face doar pe apa. Plaja este renumita pentru ca gazduieste o barca naufragiata cu care se facea contrabanda de tigari.

Practic, Plaja Navagio este un golf unde puteti ajunge doar cu barca. Ceea ce o face atât de faimosa este barca naufragiata, care se află pe plaja. Shipwreck sau Navagio Beach poarta aceasta denumire datorita navei Panagiotis, care a naufragiat acolo în 1980 si a fost o navă contrabandista de țigări.

Va recomand sa nu ratati vizitarea plajei Navagio, nu o sa regretati. De asemenea, daca nu vreti sa mergeti pe plaja puteti alege sa fotografiati obiectivul turistic dintr-un punct foarte inalt. Drumul pana aici este marcat iar locatia este amenajata special pentru turisti. De aici se observa plaja in toata splendoarea ei.
Golful Navagio - Vacanta in Zakynthos

Plaja Navagio - Vacanta in Zakynthos

Plaja Navagio Zakynthos - Vacanta in Zakynthos

Cum ajungi in Zakynthos?

Insula Zakynthos este situata in Marea Ionica, la o distanta de aproximativ 2 ore de mers cu avionul sau 20 de ore cu masina. Este limpede ca drumul cu avionul este mult mai comod insa depinde de gusturi. In cazul in care optezi sa mergi in vacanta in Zakynthos cu masina ia in calcul si strabaterea Marii Ionice pana la destinatie cu ferryboat-ul. Trecerea se face din Portul Killini pana in Zante si costa aproxumativ 55 euro pentru o masina.
Ferryboat Zakynthos

In cazul in care nu te-am convins va trebui sa iti rezervi totusi o vacanta in Zakynthos si cu siguranta nu ai sa regreti. Tine cont de faptul ca Insula Zakynthos este cea mai iubita insula din Grecia.

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *